Με βασικό στόχο την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για το 2025 στην ακτοπλοΐα με αυξήσεις 12% (έναντι του 3% που αντιπροτάθηκε από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας - ΣΕΕΝ), απεργεί σήμερα και αύριο η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με την Εκτελεστική Επιτροπή της να προειδοποιεί με κλιμάκωση της απεργιακής κινητοποίησης.
Οι ναυτεργάτες ζητούν επιπλέον α) κατάργηση του Ν. 41/50 (βάσει του οποίου στο τέλος Οκτωβρίου απολύεται, χωρίς να αποζημιώνεται, το 50% του πληρώματος του ξενοδοχειακού προσωπικού), β) άμεση τροποποίηση του άρθρου για τη τετράμηνη δρομολόγηση των επιβατικών, οχηματαγωγών και ταχύπλοων με επιβολή επτάμηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης και γ) την μη έγκριση δρομολογίων από το ΣΑΣ και τον υπουργό χωρίς την απαρέγκλιτη τήρηση της ναυτεργατικής νομοθεσίας. Η ανακοίνωση, εδώ.
Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!