ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΘΡΑ
ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΧΩΜΕΝΙΔΗ

Η μήτρα της Δημοκρατίας δεν γεννάει τέρατα (ένα πρώτο σχόλιο a chaud )

Σεμνύνομαι για το ότι από την Δευτέρα είχα αναλύσει την πραγματική αριθμητική του πρώτου γύρου. Αλλά για να διαβάσεις τους Γάλλους πρέπει να μπορείς να διαβάσεις την ψυχή ενός Μεγάλου Έθνους, αδικημένου από την επικρατούσα αγγλοσαξωνική σκέψη.

Ορισμένες παρατηρήσεις, ως εισαγωγή για μια νηφάλια ανάλυση:

  • Χωρίς τη Γαλλία δεν υπάρχει ούτε Δημοκρατία ούτε Ευρώπη. Γι αυτο και το σημερινό αποτέλεσμα είναι κεφαλαιώδους ιστορικής σημασίας για όλη την Ευρώπη που μοιράζεται τις αξίες της ισότητας, της αδελφότητας και της ελευθέριας, και που πολιορκείται από τον νέο αυταρχισμό.
  • Ο γαλλικός λαός απέρριψε μαζικά την ξένη προς τις αξίες του ακροδεξιά, που είχε και εν πολλοίς έχει παραπλανήσει τους αδικημένους μιας στρεβλής παγκοσμιοποίησης και ενός κεντρώου φιλελευθερισμού χωρίς ανθρώπινο πρόσωπο.
  • Η Ενωμένη Αριστερά έλαβε ένα μήνυμα προς το αντισυστημικού κομμάτι της που κυριαρχούσε με έναν λαϊκισμό που ζήσαμε και εμείς. Τα φαινόμενα απατούν. Το λαϊκό μέτωπο δεν είναι η αντισυστημική ανυπόταχτη Γαλλία που κυριαρχούσε στην γαλλική Αριστερά. Επέπλευσε και νίκησε χάρη στους Σοσιαλιστές.
  • Οι Σοσιαλιστές κατέστησαν πλειοψηφία στην ενωμένη αριστερά από φτωχός υπό εξαφάνιση συγγενής του 2,5% Μάθημα για το ΠΑΣΟΚ που δεν αντιλαμβάνεται ότι η πολιτική ηγεμονία προϋποθέτει στιβαρή πρωθυπουργησιμη ηγεσία με εχέγγυα μιας εναλλακτικής δύναμης εξουσίας
  • Ο Μακρόν, παρά τα εγκληματικά λάθη της εγκατάλειψης των ¨μη προνομιούχων¨, της υποχώρησης του κοινωνικού κράτους και της απόσυρσης του διχτύου προστασίας για αυτούς που αγωνίζονται σκληρά εργαζόμενοι να τα βγάλουν πέρα, επιβίωσε χάρη στην σπονδυλική στήλη της μεσαίας τάξης. Δεν αρκεί όμως αυτή. Χρειάζεται μια ευρύτερη συμμαχία των ανθρώπων της εργασίας για να ξαναδοθεί η χαμένη ελπίδα ενός καλύτερου μέλλοντος με ίσες ευκαιρίες γι αυτούς και τα παιδιά τους.

Ελπίζω στην ανασύσταση ενός κυβερνητικού σχήματος που έχοντας περάσει από τις συμπληγάδες του λαϊκισμού θα διεκδικήσει μια δίκαια πλειοψηφική συναίνεση.

Σοσιαλιστής πρωθυπουργός που έχει στο DNA του τη σύνθεση του θέλω και του μπορώ.

Ες αύριον τα σπουδαία.

Vive la Republique!

 

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!