Τρεις γυναίκες επέλεξε ο Κιρ Στάρμερ σε κορυφαίες θέσεις στην κυβέρνησή του. Η Ρέιτσελ Ριβς γίνεται η πρώτη γυναίκα υπουργός Οικονομικών στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος, Άντζελα Ρέινερ, διορίστηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και η Υβέτ Κούπερ ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών.
Γυναίκα, η Λίζα Νάντι, είναι και η νέα υπουργός Πολιτισμού. Το υπουργείο Ενέργειας ανέλαβε ο Εντ Μίλιμπαντ ενώ στο Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ηγείται ο μέχρι τώρα σκιώδης υπουργός Βες Στρίτινγκ. Το υπουργείο Εξωτερικών ανέλαβε ο επίσης σκιώδης υπουργός, Ντέιβιντ Λάμι, που στις πρώτες του δηλώσεις ζήτησε άμεση εκεχειρία στη Γάζα, εδώ.
Μόλις παρέλαβε τη Ντάουνινγκ Στριτ 10, ο Στάρμερ υποσχέθηκε «σταθερότητα και μετριοπάθεια» και είπε ότι αρχίζει αμέσως το έργο της «αλλαγής», που ήταν και το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας του. Σχεδιάζει να καταθέσει τουλάχιστον 20 νομοσχέδια τις πρώτες 100 μέρες της πρωθυπουργίας του. Ο Στάρμερ αναμένεται να έχει κεντρικό ρόλο στην εξωτερική πολιτική, την άμυνα και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
Στις ήδη δηλωμένες προτεραιότητές των Εργατικών περιλαμβάνονται η βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών, η αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, οι υποδομές μεταφορών και ενέργειας. Σοβαρή ένταση αναμένεται να προκύψει για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με γιατρούς και νοσηλευτές να διεκδικούν αυξήσεις που θα καλύψουν την απώλεια εισοδήματος την οποία υπέστησαν στα 14 χρόνια της διακυβέρνησης από τους Συντηρητικούς.
Στάρμερ και Ριβς θα δώσουν άμεση προτεραιότητα σε κίνητρα που θα μπορούσαν να τονώσουν την οικονομία, ώστε να εισρεύσουν τα δημόσια έσοδα που απαιτούνται για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα των Εργατικών. Γι αυτό είναι απαραίτητη η αύξηση των επενδύσεων, στις οποίες η Βρετανία είναι ουραγός, μεταξύ των χωρών της G7, τα 24 από τα τελευταία 30 χρόνια. Επίσης σχεδιάζονται αυξήσεις φόρων στοχευμένες στα υψηλότερα εισοδήματα και τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις, εδώ.