ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ

Οικονομικές ειδήσεις

Δανεισμός: Στο 3,42% (από 3,67%) υποχώρησε το επιτόκιο σε δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων. Το Δημόσιο άντλησε 600 εκατ. ευρώ, εδώ.

Ταμείο Ανάκαμψης: Εγκρίθηκε η αναθεώρηση του ελληνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, που πλέον περιλαμβάνει 35,95 δισ. ευρώ. Προβλέπονται 381 ορόσημα και στόχους που καλύπτουν 75 μεταρρυθμίσεις και 103 επενδύσεις, εδώ.

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Το ποσοστό υιοθέτησης του μέτρου ξεπερνά το 40% στη βιομηχανία αλλά βρίσκεται στο 30% στο λιανεμπόριο, εδώ.

ΑΠΕ: Με νομοσχέδιο εντός του καλοκαιριού θα καταργηθούν οι επιδοτήσεις για αποθήκευση ενέργειας, θα ανοίξει στον ανταγωνισμό ο κλάδος και θα μειωθεί 70% η αξία των εγγυητικών που απαιτούνται από παραγωγούς ΑΠΕ, εδώ.

Αιολική ενέργεια: Μέχρι το 2026 η συνολική αιολική ισχύς αναμένεται να προσεγγίσει τα 6,5 GW, καθώς έχει δρομολογηθεί η δημιουργία νέων αιολικών πάρκων περί τα 970 MW. Μόλις πέμπτη κατατάσσεται η ΔΕΗ με μερίδιο 5,2%, στην πρώτη θέση βρίσκεται η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με 19,4%, εδώ.

Eurobank: Η μονάδα οικονομικής ανάλυσης και έρευνας της τράπεζας βραβεύτηκε από την Focus Economics ως η καλύτερη στην ακρίβεια των μακροοικονομικών προβλέψεων και αναδείχτηκε στην τριάδα των καλύτερων προβλέψεων σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες μακροοικονομικών δεικτών, εδώ.

 

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!