ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ

Οικονομικές ειδήσεις

Έντοκα: Πρόσβαση σε τοποθέτηση με απόδοση περί το 3,5% και δέσμευση χρημάτων μόνο για τρεις μήνες θα έχουν πλέον οι επενδυτές. Η νέα έκδοση τρίμηνων εντόκων γραμματίων απευθύνεται και σε φυσικά πρόσωπα, για τοποθέτηση μέχρι 15.000 ευρώ, εδώ.

ΚΕΠΕ: Περιορίζει στο 1,9% (από 2,2%) την πρόβλεψη για την ανάπτυξη φέτος, σημειώνοντας μάλιστα την απόκλιση από τις προβλέψεις Προϋπολογισμού (2,9%) και Μεσοπρόθεσμου (2,5%). Το 23,1% των εργαζομένων υπολογίζεται ότι είχε το 2022 διαθέσιμο εισόδημα χαμηλότερο του κατωφλιού φτώχειας πριν το ξέσπασμα της κρίσης, το 2009, εδώ

 ΣΕΒ: Πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση των μελών του συμβουλίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΒΙΑΝ) και εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο.  Στην πρώτη του συνεδρίαση ανακήρυξε ως Πρόεδρο τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της HELLENiQ ENERGY, Γεώργιο Αλεξόπουλο, εδώ.

 ΙΟΒΕ: Οριακή εξασθένιση για τον δείκτη οικονομικού κλίματος τον Ιούνιο (110,6 από 111 μονάδες), εξαιτίας της επιδείνωσης των συνθηκών σε βιομηχανία και λιανεμπόριο. Ήπια βελτίωση για καταναλωτική εμπιστοσύνη και δραστηριότητα σε κατασκευές και υπηρεσίες, εδώ.

 Συνέδριο Economist: Πολ Κρούγκμαν και Αλέξανδρος Εξάρχου συζήτησαν για την πορεία της παγκοσμιοποίησης. Ο νομπελίστας οικονομολόγος υποστήριξε ότι η διαδικασία μπορεί κάλλιστα να κινηθεί προς τα πίσω και το ερώτημα είναι πόσο σκληρή θα είναι η προσγείωση. Ο επικεφαλής της Intrakat σημείωσε ότι η ΕΕ δεν διδάχθηκε από την προηγούμενη κρίση, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει κύματα ευρωσκεπτικισμού, εδώ.

 

 

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!