ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ

Οικονομικές ειδήσεις

Δημόσιος δανεισμός: Με επιτόκιο 3,56% (από 3,51% προ μηνός) το Δημόσιο δανείστηκε 200 εκατ. ευρώ μέσω 10ετών ομολόγων, εδώ.

 Στους φτωχούς της ΕΕ: Στο 79% του κοινοτικού μέσου όρου διαμορφώθηκε το 2023 η κατά κεφαλή πραγματική ατομική κατανάλωση. Χειρότερη επίδοση καταγράφηκε μόνο για Ουγγαρία, Βουλγαρία, Σλοβακία και Λετονία, ενώ αρκετά υψηλότερη είναι η επίδοση της Τουρκίας (86%). Η εικόνα, πάντως, είναι ελαφρώς καλύτερη εκείνης που δίνει το κατά κεφαλή ΑΕΠ και θέλει την Ελλάδα πλουσιότερη μόνο από τη Βουλγαρία, εδώ.

 Συνέδριο KPMG: Τους άξονες στους οποίους θα συνεχίσει να κινείται η οικονομική πολιτική περιέγραψε ο Κωστής Χατζηδάκης: Μείωση μη μισθολογικού κόστους και φορολογίας των επιχειρήσεων, βελτίωση πρόσβασης σε τραπεζική χρηματοδότηση, αξιοποίηση κοινοτικών πόρων, ενθάρρυνση συγχωνεύσεων και εξαγορών, υποστήριξη καινοτομίας, νέες αποκρατικοποιήσεις και συμβάσεις παραχώρησης και προσήλωση στη δημοσιονομική σταθερότητα, εδώ.

 Τουρισμός: Στους δώδεκα προορισμούς που θέλουν να επισκεφτούν το προσεχές 12μηνο συγκαταλέγουν την Ελλάδα Καναδοί, Αυστραλοί και Αμερικανοί, εδώ.

 Ψηφιακή μετάβαση: Πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αξιοποιούσε πέρσι το 60,8% των επιχειρήσεων, από 36,7% το 2015. Παρόμοια πρόοδο σημείωσε και ο μέσος όρος της ΕΕ (60,9% από 36,8%), εδώ.

 EQUIFUND-II: Χρηματοδότηση για καινοτόμες και νεοφυείς εταιρείες με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης, σε τομείς όπως οι βιοεπιστήμες, η υγεία και η βιωσιμότητα, θα προσφέρει το νέο Ταμείου Συμμετοχών, που ξεκινά με 200 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους, εδώ.

 

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!