ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ

Οικονομικές ειδήσεις

Δημόσιος δανεισμός: Μέσω δημοπρασίας 10ετών ομολόγων, σταθερού επιτοκίου 3,375%, ο ΟΔΔΗΧ θέλει να αντλήσει σήμερα 200 εκατ. ευρώ, εδώ.

 Αλλαγές ΔΕΚΟ: Να προσελκύσει στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα στις ΔΕΚΟ επιδιώκει η κυβέρνηση απελευθερώνοντας τις αμοιβές σε ΔΕΚΟ. Με το ίδιο  νομοσχέδιο αλλάζει η διακυβέρνηση του Υπερταμείου, το οποίο απορροφά ΤΑΙΠΕΔ και ΤΧΣ, και ιδρύεται Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο, με προίκα 300 εκατ. ευρώ, εδώ.

Πληθωρισμός: Τα αναλυτικά στοιχεία επιβεβαιώνουν την αρχική εκτίμηση περί συγκράτησης του πληθωρισμού τον Μάιο στο 2,4%, έναντι 2,6% μέσου όρου της Ευρωζώνης. Οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα συνεχίζονται μεν αλλά είναι μικρότερες, ενώ οι τιμές σε ρούχα-παπούτσια αυξάνονται ταχύτερα από όλη την υπόλοιπη Ευρωζώνη (6,3%), εδώ.

 ΑΕΠ: Οι αναλυτές της Εθνικής Τράπεζας εκτιμούν ότι το τρέχον τρίμηνο η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί στο 1,6% αλλά για το σύνολο του έτους θα φτάσει τουλάχιστον το 2,4%. Αυξανόμενη αβεβαιότητα δημιουργούν οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, εδώ.

Ξενοδοχεία-εστίαση: Αύξηση 9% σημείωσε τον Απρίλιο ο τζίρος σε ξενοδοχεία και εστίαση. Άλμα 13,2% στην Αττική, ενώ στη Μύκονο καταγράφεται υποχώρηση 11,6%, εδώ.

ΛΑΡΚΟ: Με τροπολογία επιτρέπεται η διακοπή λειτουργίας της εταιρείας μέχρι να βρεθεί αγοραστής, εδώ, παράταση της προσωρινής διαταγής παραμονής στις θέσεις εργασίας εξέδωσε δικαστήριο, εδώ, αύριο στις 11.00 στάση εργασίας στο Δημόσιο και συγκέντρωση στο Σύνταγμα, εδώ.

ΤΑΧΙ: Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά των πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού που υιοθετούν πολυεθνικές τεχνολογικές πλατφόρμες, όπως έπραξε με τα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ζητούν συνδικαλιστικές ενώσεις από πολλά κράτη-μέλη, μεταξύ τους και ο ΣΑΤΑ, εδώ.

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!