ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ

Οικονομικές ειδήσεις

Προϋπολογισμός: Στο πεντάμηνο τα φορολογικά έσοδα υπερβαίνουν 1.443 εκατ. ευρώ τον στόχο, χάρη στην υπεραπόδοση των φόρων εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων που εισπράχθηκαν σε δόσεις μέχρι τέλος Φεβρουαρίου φέτος, και την καλύτερη απόδοση στην είσπραξη των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, ΕΦΚ κ.λπ.) του 2024, εδώ.

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα 200 εκατ. ευρώ προσεγγίζει το έλλειμμα που έχει συσσωρευτεί στον Ειδικό Λογαριασμός ΑΠΕ (ΕΛΑΠΕ) και αναμένεται να ξεπεράσει τα 230 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, εδώ.

 Λιτότητα: Η δέσμευση για δημοσιονομική σοβαρότητα είναι ανεξάρτητη από τους κανόνες της ΕΕ, τα υγιή δημόσια οικονομικά αποτελούν προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη, δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ για τα δημόσια οικονομικά, εδώ.

 Κόκκινα δάνεια: Στα 70 δισ. ευρώ είναι το υπόλοιπο των δανείων που διαχειρίζονται οι servicers, αφού σημείωσε αύξηση 0,8% το πρώτο τρίμηνο. Περίπου ένα τρίτο προέρχεται από στεγαστικά, ένα τρίτο από επιχειρηματικά, 23% από καταναλωτικά και το υπόλοιπο από δάνεια ελευθέρων επαγγελματιών, αγροτών και ατομικών επιχειρήσεων, εδώ.

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!