ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ

Οικονομικές ειδήσεις

Προϋπολογισμός: Αυξημένα κατά 373 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου ήταν τα καθαρά φορολογικά έσοδα το πρώτο δίμηνο, κυρίως χάρη στην υπεραπόδοση του φόρου εισοδήματος φυσικών (136 εκατ. ευρώ) και νομικών προσώπων (397 εκατ. ευρώ). Αυξημένες ήταν και οι δαπάνες (234 εκατ.), ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα υπερέβη τον στόχο κατά σχεδόν 1,4 δισ. ευρώ, εξαιτίας ετεροχρονισμένων εισπράξεων από το Ταμείο Ανάκαμψης, εδώ.

Κατώτατος μισθός: Η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή προκάλεσε την αναβολή του υπουργικού συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα και όπου η Δόμνα Μιχαηλίδου θα εισηγούταν το ύψος της αύξησης. Πιθανότατα αυτή θα διαμορφωθεί στο 6,5% (830 ευρώ μεικτά) και θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό την Παρασκευή και θα ισχύσει από 1η Απριλίου.

Τουρισμός: Αύξηση 27,1% σημείωσαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιανουάριο, χάρη στην αυξημένη ταξιδιωτική κίνηση κατά 16% και δημιουργώντας πλεόνασμα 112,6 εκατ. ευρώ στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο ήδη από τον πρώτο μήνα του έτους, εδώ.

ΣΔΟΕ: Ο απολογισμός δράσης από την αρχή του έτους περιλαμβάνει εξάρθρωση κυκλωμάτων απάτης σε συνεργασία με την Europol, εντοπισμό παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας και περιστατικών απόκρυψης φορολογητέας ύλης, καθώς και εντοπισμό νοθευμένων ποτών και πληθώρας απομιμητικών προϊόντων, εδώ.

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!