ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ούτε TAURUS , ούτε ευρωομόλογο

Οι 27 συμφωνούν να δοθεί αυξημένη βοήθεια στην Ουκρανία και να ενισχυθούν οι αμυντικές τους δαπάνες χωρίς να συμφωνούν για την χρηματοδότηση των παραπάνω στόχων, με τη Γερμανία , Αυστρία και Ολλανδία να αποκλείουν την έκδοση ευρωομόλογου.

Τα παραπάνω αναδεικνύει το Politico  ως το κύριο μήνυμα της Συνόδου Κορυφής , με ανώτατους ευρωπαίους αξιωματούχους να τονίζουν ότι μόνον η διασφάλιση της χρηματοδότησης  θα μπορεί να εγγυηθεί την υλοποίηση  της αμυντικής φερεγγυότητας της Ε.Ε.

Ιστορική χαρακτηρίζει τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών ο ρωσικός ραδιοφωνικός σταθμός Radio Komerssant, καθώς οι 27 αποφάσισαν να ανασυντάξουν την οικονομία τους ώστε να στηριχθεί κατά προτεραιότητα μια μακρόχρονη αντιπαράθεση- σύγκρουση με την Ρωσία.

Η στήριξη της Ουκρανίας και ο συνολικός επανεξοπλισμός της Ε.Ε είναι μονόδρομος , υπογραμμίζει η Stampa καθώς η συνεισφορά και εμπλοκή της Ουάσιγκτον θα έχει ημερομηνία λήξης.

H ουκρανική Οborsewalter πιστεύει ότι η Δύση πρέπει να προχωρήσει παρά τους κινδύνους για τις παγκόσμιες οικονομικές ισορροπίες στην οριστική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων και καταθέσεων που είναι ρωσικής ιδιοκτησίας και έχουν παγώσει μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η διαπραγμάτευση τώρα μόλις αρχίζει δηλώνουν στο Politico Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι.

Στην πραγματικότητα είναι ήδη σαφές ότι στην συζήτηση για την βοήθεια στην Ουκρανία και την αμυντική αναβάθμιση της Ε.Ε αντανακλάται η σύγκρουση Γαλλίας -Γερμανίας  για το κατά πόσον η αποφυγή της παρατεταμένης ύφεσης στην Γηραιά Ήπειρο αλλά και η  διασφάλιση της αξιοπιστίας των 27 στην παγκόσμια σκηνή είναι στόχοι συμβατοί με την μόνιμη δημοσιονομική περιοριστική πολιτική που έχει επιβάλλει στους εταίρους του το Βερολίνο.

H Γερμανία πιέζεται να παραχωρήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς τύπου ΤΑURUS στην Ουκρανία και αντιστέκεται επικαλούμενη τον κίνδυνο κλιμάκωσης της σύγκρουσης. Η αντίστασή της στην έκδοση Ευρωομολόγου δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι τις Ευρωεκλογές.

Το στοίχημα της χαλάρωσης της λιτότητας μέσω αύξησης των αμυντικών δαπανών που έθεσε ο Μακρόν μετά την εκλογή του παραμένει στο επίπεδο των προτάσεων παρά την πανδημία και τον πόλεμο.

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!