ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ

Οικονομικές ειδήσεις

Οικοδομή: Σημαντικές αλλαγές φέρνει η αναθεώρηση της Οδηγίας Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων, που στοχεύει σε κλιματική ουδετερότητα το 2050. Μέχρι το 2030 όλα τα νέα κτίρια θα πρέπει να έχουν μηδενικές εκπομπές και όλες οι κατοικίες να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά και να μειώσουν 16% την ενέργεια που χρησιμοποιούν. Τα ορυκτά καύσιμα θα πρέπει να αποσυρθούν μέχρι το 2040 από την ψύξη και τη θέρμανση. Απαγορεύεται από το 2025 η επιδότηση για αυτόνομους λέβητες ορυκτών καυσίμων. 

Πωλήσεις οχημάτων: Αυξήθηκαν 21,2% τον Φεβρουάριο, με τα καινούρια επιβατηγά αυτοκίνητα να αυξάνονται 15% και τις μοτοσυκλέτες 41,6%. Με διαφορά πρώτη σε πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων η Toyota και ακολουθούν Peugeot και Hyundai, εδώ.

Ευρωζώνη: Η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε τον Ιανουάριο 3,2% σε σχέση με τον Δεκέμβριο και 6,7% σε 12μηνη βάση. Μείωση 12,1% στην παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών και 8,4% στα διαρκή καταναλωτικά αγαθά. Δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα, με αύξηση 10,5%, εδώ. 

ΕΚΤ: Στο 1% διατήρησε το ποσοστό υποχρεωτικών καταθέσεων των τραπεζών, αποφεύγοντας τον περιορισμό της ρευστότητας που συζητήθηκε το προηγούμενο διάστημα. Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές το νέο λειτουργικό πλαίσιο εφαρμογής της νομισματικής πολιτικής, εδώ η ανακοίνωση κι εδώ ανάλυση του Bloomberg.

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!