ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΘΡΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ KREPORT

Πίσω από τα ανακοινωθέντα

Ο Μακρόν δεν συγκάλεσε την άτυπη συνάντηση ευρωπαίων ηγετών χθες στο Παρίσι για να προστεθεί ένα ακόμη ανακοινωθέν συμπαράστασης στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία δύο χρόνια μετά την εισβολή του Πούτιν βρίσκεται σε σταυροδρόμι:

-Όλοι οι αναλυτές στην Δύση συμφωνούν στην διαπίστωση ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να εξαναγκάσει την Ρωσία σε υποχωρήσεις.

Οι πρόσφατες επιτυχίες των ρωσικών δυνάμεων στο μέτωπό έδωσαν το μήνυμα ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ της Μόσχας.

-Στις ΗΠΑ η επιστροφή του Τραμπ στο Λευκό Οίκο θέτει εν αμφιβόλω την στήριξη της Ουκρανίας καθώς  ο πρώην και πιθανότατα  επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δεσμευθεί να σταματήσει τον πόλεμο σε 24 ώρες!

Ανεξαρτήτως του Τραμπ στην ελίτ αλλά και στην κοινή γνώμη των ΗΠΑ κυριαρχεί μια κόπωση για την Ουκρανία.

Η Ε.Ε των 27 είναι διαιρεμένη απέναντι στην Ουκρανία:

-Οι Σκανδιναβικές Χώρες μαζί με τις Βαλτικές Χώρες και την Πολωνία θέλουν αποτρεπτική ισχύ αλλά και παρεμβατική αξιοπιστία της Συμμαχίας ώστε να μην συρθεί το Κίεβο σε συμβιβασμό με τους όρους του Πούτιν.

-Οι χώρες της Δυτικής και Νότιας Ευρώπης συμβουλεύουν το Κίεβο να επιδείξει ρεαλισμό, αποδεχόμενο ότι δεν μπορεί να αναγκάσει την Ρωσία να εγκαταλείψει τις κατεχόμενες περιοχές.

Ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Φίκο, που μαζί με τον Όρμπαν της Ουγγαρίας διατηρούν  καλές σχέσεις με τον Πούτιν, δήλωσε χθες πριν αναχωρήσει για το Παρίσι ότι κάποιες χώρες μέλη της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ θα στείλουν στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών με το Κίεβο.

Τούτων λεχθέντων είναι πλέον φανερό ότι πιο πολύ από τον Τραμπ και τον Πούτιν, η μεγάλη απειλή για την Ε.Ε δεν είναι άλλη από μια προσχηματική ενότητα του ελάχιστου κοινού παρονομαστή.

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!