ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ

Ίσως η Ευρώπη βαδίσει μόνη της…

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΑΤΟ που πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ που διεκδικεί την επανεκλογή του απειλεί ότι θα καλέσει την Ρωσία να επιτεθεί στις χώρες – μέλη της Ατλαντικής Συμμαχίας που δεν αυξάνουν τις αμυντικές τους δαπάνες -επισημαίνουν στο σχετικό δημοσίευμα οι ΝΥΤ.

Το σοκ είναι ακόμη μεγαλύτερο, συνεχίζουν, καθώς η στάση του Μπάιντεν ως προς την αλληλεγγύη προς τις χώρες μέλη που θα δεχθούν επίθεση ήταν και είναι ότι θα υπερασπίσουμε κάθε ίντσα νατοϊκού εδάφους.

Στην Ευρώπη υπάρχουν δύο πυρηνικές δυνάμεις, συνεχίζουν οι ΝΥΤ, η Γαλλία και η Βρετανία, μη συγκρίσιμες  ποσοτικά και ποιοτικά με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία αλλά πάντως επαρκείς ώστε στο Κρεμλίνο να γνωρίζουν ότι οι κόκκινες γραμμές των Ευρωπαίων στηρίζονται από συμβατική και πυρηνική επιχειρησιακή αξιοπιστία.

Η πρωτοφανής ρητορική του Τραμπ αργά η γρήγορα θα φωτίσει την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής συνεργασίας στον αμυντικό τομέα ως μονόδρομο.

Η πρωτοφανής ρητορική Τραμπ αποτελεί απότομη ανατροπή στα 75 χρόνια του αφηγήματος αυτόματης και δεδομένης διατλαντικής αλληλεγγύης. Δεν παραπέμπει σε έκκληση συνεισφοράς σε μια κοινή προσπάθεια αλλά  σε κάποιον ο οποίος εκβιαστικά αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά πουλώντας προστασία -καταλήγουν.

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!