ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ

Νταβός: Στη σκιά των γεωπολιτικών κρίσεων

To «οικονομικό θαύμα» της Ινδίας, ήταν το θέμα που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον χθες, στο Νταβός. Στη σκιά των γεωπολιτικών κρίσεων και των φόβων για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, οι υπουργοί Ενέργειας και Στέγασης της Ινδίας, αναφέρθηκαν στην ιλιγγιώδη ανάπτυξη της χώρας που τρέχει με ρυθμό 7,2%, καθώς και στις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς, εδώ.

Ερυθρά Θάλασσα: «Δεν αποκλείεται ακόμη και διακοπή της αλυσίδας εφοδιασμού», προέβλεψε ο  επικεφαλής της κορυφαίας  εταιρείας  στον κλάδο των μεταφορών, DHL, προειδοποιώντας ότι η ένταση θα διαταράξει τη ναυτιλία για εβδομάδες ή μήνες, εδώ.

Μακρόν: Να τολμήσουμε ξανά τη συζήτηση για το ευρωομόλογο με στόχο την ενίσχυση της ευρωπαϊκής κυριαρχίας, ήταν το κεντρικό μήνυμα του Γάλλου Προέδρου. Παράλληλα επιβεβαίωσε την στροφή της κυβέρνησης του σε πιο φιλελεύθερες πολιτικές, αναφερόμενος σε πακέτο μεταρρυθμίσεων  για την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας. εδώ.

Κλίμα: Στο Φόρουμ ανακοινώθηκε το ξεκλείδωμα 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το κλίμα, μέσω της πρωτοβουλίας Giving to Amplify Earth Action, εδώ.

Υγεία γυναικών: Εγκαινιάστηκε μια παγκόσμια συμμαχία για την υγεία των γυναικών. Στο εγχείρημα συμμετέχουν περισσότεροι από 40 οργανισμοί με στόχο την οικονομική ώθηση ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων έως το 2040, εδώ.

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!