ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ

Οικονομικές ειδήσεις

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Δημοσιονομικό όφελος έως 170 εκατ. ευρώ σε βάθος 3ετίας εντοπίζει ειδική μελέτη του υπουργείου Εργασίας, εδώ, επειδή ο ΕΦΚΑ θα έχει έξτρα πόρους από τις νέες κρατήσεις ενώ το κράτος θα αυξήσει τα έσοδα από φόρους, διότι οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι θα δηλώνουν μεγαλύτερο εισόδημα εφόσον δεν θα εισπράττουν μειωμένη τη σύνταξή τους.

Επιδότηση εργασίας: Το 90% των 50.282 ανέργων που ωφελήθηκαν από προγράμματα της ΔΥΠΑ, απασχολήθηκε σε πολύ μικρές επιχειρήσεις (έως 9 εργαζόμενοι), ενώ το 78% εργάζεται σε περιοχές εκτός της Αττικής, εδώ

Λιανεμπόριο: Μειωμένος 6,3% ήταν ο όγκος των λιανικών πωλήσεων τον Οκτώβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό. Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο ήταν μειωμένος 2,2%, με τη μηνιαία υποχώρηση στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων να φτάνει το 4,7% και στα μαγαζιά ένδυσης-υπόδησης το 3,2%, εδώ.

Βιομηχανία: Κατά 8,9% μειώθηκαν οι τιμές παραγωγού τον Νοέμβριο, κυρίως εξαιτίας της πτώσης των ενεργειακών τιμών, εδώ

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Εγκρίθηκε έκτακτη χρηματοδότηση 32,2 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές. Αθροιστικά η έκτακτη χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές ανέρχεται σε 177,66 εκατ. ευρώ, εδώ.  

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!