Εάν δεν ληφθούν μέτρα περιορισμού των εκπομπών CO2, μέχρι τα μέσα του αιώνα θα υπάρχουν ετησίως 10-15 επιπλέον ημέρες καύσωνα, 10-20 επιπλέον ημέρες αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς, η θερμοκρασία θα αυξηθεί έως και 2οC, η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει 15-20 εκατοστά και οι βροχοπτώσεις θα μειωθούν σημαντικά, απειλώντας με ερημοποίηση περίπου το 40% της χώρας. Μέχρι το τέλος του αιώνα δε, θα υπάρχουν 30-50 επιπλέον ημέρες καύσωνα, 15-50 επιπλέον ημέρες με αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς και η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει 20-80 εκατοστά.
Οι προβλέψεις περιλαμβάνονται στην έκθεση «Οι περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα», που συνέταξε η Επιτροπή Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδος. Σε οικονομικούς όρους το κόστος της κλιματικής αλλαγής για την Ελλάδα έως το τέλος του αιώνα υπολογίζεται σε 2,2 δισ. ευρώ ετησίως. Σημείο καμπής θεωρείται η δεκαετία του 2050, καθώς στη συνέχεια η ανθρωπογενής παρέμβαση στο κλίμα δεν θα είναι αντιστρεπτή.
Η μελέτη παρουσιάζει ενδεικτικά τις επιπτώσεις στη γεωργία σε περιοχές της Θεσσαλίας. Μέχρι το τέλος του αιώνα η παραγωγή καλαμποκιού αναμένεται να περιοριστεί μέχρι 41,7% και βαμβακιού μέχρι 34,2%καθώς θα εκμηδενίζονται οι αποδόσεις των ρηχών και επικλινών εδαφών.
Όσον αφορά τις δασικές πυρκαγιές, η Αττική εμφανίζεται ως πιο τρωτή σε σχέση με την έκταση και την πυκνότητα του πληθυσμού.