ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ

Οικονομικές ειδήσεις

ΟΟΣΑ-Συντάξεις: Από τα πλέον γενναιόδωρα κρίνεται το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ. Οι εισφορές σύνταξης  είναι πολύ υψηλότερες (26%) από τον μέσο όρο  του Οργανισμού (18,2%), εδώ. Σε παροχές γήρατος κατευθύνθηκαν το 2021 περισσότερες από τις μισές κοινωνικές δαπάνες, εδώ.

 Βιομηχανική παραγωγή: Αύξηση 6% σε μηνιαία βάση και 10,8% σε ετήσια κατέγραψε τον Οκτώβριο στην Ελλάδα, σημειώνοντας τις καλύτερες επιδόσεις στην ΕΕ, εδώ.

Ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις στο συνέδριο του Οικονομικού Ταχυδρόμου και από  τον κόσμο των επιχειρήσεων:

Π. Σουρέτης: Υπάρχει λύση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Κηφισού, που θα αφαιρέσει από αυτόν πολλά ΙΧ και θα εκτρέψει τα βαρέα οχήματα, είναι δημιουργία ενός  αυτοκινητοδρόμου που θα συνδέει την Ελευσίνα με τα Οινόφυτα, παρακάμπτοντας το ήδη βεβαρυμμένο οδικό δίκτυο του Λεκανοπεδίου της Αττικής, δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Π. Σουρέτης, εδώ.

Τ. Αναστασάτος: Πρέπει να αλλάξει το οικονομικό μοντέλο της χώρας και να αυξηθούν σημαντικά οι επενδύσεις, θα χρειαστούμε μια 10ετία για να φτάσουμε τα προ κρίσης επίπεδα, ενώ δεν χρειαζόμαστε μόνο περισσότερες αλλά και καλύτερες επενδύσεις, σε κεφαλαιουχικό εξοπλισμό και υποδομές, τεχνολογία και έρευνα, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank, Τάσος Αναστασάτος, εδώ.

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!