ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ

Οικονομικές ειδήσεις

Ακρίβεια: Παρουσιάστηκε το φετινό «καλάθι των Χριστουγέννων», χωρίς και φέτος να περιλάβει μελομακάρονα και κουραμπιέδες, προς ικανοποίηση φούρνων και ζαχαροπλαστείων. Ανακοινώθηκε  επίσης, η παράταση μέχρι 30/6/2024 για το «καλάθι του νοικοκυριού», εδώ.

ΙΕΛΚΑ: Το καλάθι του νοικοκυριού στην Ελλάδα είναι ακριβότερο από την Πορτογαλία, αντίστοιχου κόστους με την Ισπανία και φθηνότερο από Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία. Η ανησυχία των καταναλωτών έχει μετατοπιστεί από το ενεργειακό κόστος σε εκείνο των τροφίμων, αλλά το 68% πιστεύει ότι το πρόβλημα δεν είναι οι υψηλές τιμές αλλά οι χαμηλοί μισθοί. Σχεδόν όλοι (92%) εντοπίζουν βέβαια και προβλήματα κερδοσκοπίας. Ως καλύτερο μέτρο αντιμετώπισης της ακρίβειας, η συντριπτική πλειοψηφία (81%) κρίνει τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα. Οι έρευνες για το λιανεμπόριο εδώ και για τους καταναλωτές εδώ.

ΙΟΒΕ: Μικρή υποχώρηση κατέγραψε τον Νοέμβριο ο δείκτης οικονομικού κλίματος, υποχωρώντας στις 106,2 μονάδες, από 106,6 μονάδες τον Οκτώβριο. Πτωτικά κινήθηκαν οι επιμέρους δείκτες προσδοκιών στο λιανικό εμπόριο, στη βιομηχανία, τις κατασκευές, καθώς και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης, ενώ καλύτερες είναι οι προσδοκίες στις υπηρεσίες, εδώ.  

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!