ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ

Οικονομικές ειδήσεις

Ταμείο Ανάκαμψης: Την τελική έγκριση για την εκταμίευση 3,64 δισ. περιμένει η ελληνική κυβέρνηση από το ECOFIN της 8 Δεκεμβρίου. Η Κομισιόν ενέκρινε το αίτημα που υποβλήθηκε τον Μάιο, για εκταμίευση 1,69 δισ. ευρώ επιχορηγήσεων, καθώς επιτεύχθηκαν οι 42 στόχοι που είχαν τεθεί. Την προηγούμενη Τετάρτη κατατέθηκε αίτηση και για τα 1,95 δισ. ευρώ που αφορούν στο σκέλος των δανείων, εδώ.

Δανεισμός: Στο 3,84% (από 3,92%) υποχώρησε το επιτόκιο των 6μηνων εντόκων γραμματίων σε δημοπρασία όπου το Δημόσιο άντλησε 812,5 εκατ. ευρώ, εδώ.

Ενέργεια: Παράταση 12 μηνών στα τρία έκτακτα μέτρα για την ενέργεια εισηγήθηκε η Κομισιόν, εδώ. Παράλληλα προειδοποιεί ότι το 40% του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της ΕΕ 40% έχει ηλικία πάνω από 40 χρόνια και απαιτεί επενδύσεις 584 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος της δεκαετίας, εδώ.

Επιχειρηματικότητα: Μειώθηκαν 13,2% οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων το γ' τρίμηνο σε σχέση με β’ τρίμηνο αλλά σε ετήσια βάση καταγράφεται αύξηση 3,3%, εδώ.

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!