ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΘΡΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ KREPORT

Το φάντασμα της Καγκελαρίας

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από το κτήριο της Καγκελαρίας στο Βερολίνο, το φάντασμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού.

Όσοι συνάντησαν τον Σολτς τις τελευταίες μέρες, από τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Τουρκίας μέχρι την πρωθυπουργό της Ιταλίας, διαπίστωσαν ότι η ατζέντα του Καγκελαρίου της Γερμανίας συνοψίζεται στην λέξη μεταναστευτικό.

Η κυβέρνηση Σολτς αλλά και συνολικά η πολιτική ελίτ της ώρας έχουν πανικοβληθεί από την δημοσκοπική εκτόξευση της Εναλλακτικής για την Γερμανία εν όψει του 2024, που με τις πολλές, τοπικές εκλογικές αναμετρήσεις, θα απαντήσουν στο ερώτημα αν η δημοσκοπική εκτόξευση της Εναλλακτικής επιβεβαιωθεί ή όχι από τις κάλπες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σολτς βρήκε ως ενδιαφέρουσα την πρόσφατη συμφωνία Μελόνι-Ράμα για την μεταφορά παράτυπων μεταναστών και προσφύγων από την Ιταλία στην Αλβανία.

Η Εναλλακτική για την Γερμανία που ιδρύθηκε πριν από δέκα χρόνια από ανησυχούντες Ευρωσκεπτικιστές και  περιορισμένη απήχηση, το 2015 σήκωσε ως σημαία ευκαιρίας το προσφυγικό-μεταναστευτικό, μια επιλογή που της έδωσε παραδοσιακό ακροδεξιό στίγμα, και από τις εκλογές του 2017 και μετά, δυναμική κόμματος εξουσίας.

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!