ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναζητώντας την επόμενη μέρα

Από τις 7 Οκτωβρίου ο Νετανιάχου υιοθέτησε μια αντιφατική και αλληλοαναιρούμενη ρητορική. Δεσμεύτηκε να πετύχει την απελευθέρωση  των ομήρων και ταυτόχρονα να εκριζώσει την Χαμάς από την Γάζα.

Η τύχη των ομήρων, η διάσωση τους δηλαδή, έχει βαρύνουσα αν όχι υπαρξιακή σημασία για το Ισραήλ. Ήδη η υποψία  και μόνον ότι ο Νετανιάχου  μπορεί στο όνομα της εξόντωσης της Χαμάς να έθετε σε κίνδυνο την ζωή των ομήρων είχε τροφοδοτήσει  μαζικές διαδηλώσεις σε καθημερινή βάση.

Η πολεμική σύγκρουση  Ισραήλ-Χαμάς στην Γάζα έχει σήμερα πολύ πιο θολό ορίζοντα από ότι είχε την επόμενη μέρα της επίθεσης της Χαμάς.

Όλα τα δεδομένα προβάλλουν να είναι σε οριακό σημείο:

-Η πολιτική αντοχή του Νετανιάχου, καθώς τόσο στο Ισραήλ όσο και στις ΗΠΑ ενισχύεται η πεποίθηση ότι δεν είναι μέρος  της λύσης αλλά μέρος του προβλήματος.

-Τα καθεστώτα της Σαουδικής Αραβίας και της Αίγυπτου διαπιστώνουν ότι η εκκρεμότητα του Παλαιστινιακού οριοθετεί την περιφερειακή σταθερότητα και ταυτόχρονα υποθηκεύει την καθεστωτική τους ασφάλεια .

Ένα είναι βέβαιο ότι η επιστροφή στο στάτους κβο της 7.10 είναι αδύνατη.

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!