ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ

Οικονομικές ειδήσεις

Ομόλογα: Στο 3,76% υποχώρησε το κόστος δανεισμού του Δημοσίου (από 4,34% προ μηνός), στη χθεσινή δημοπρασία 10ετών τίτλων για 200 εκατ. ευρώ, εδώ.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Ξεπέρασε τα 6 δισ. ευρώ στο δεκάμηνο (ο στόχος του προϋπολογισμού ήταν 1,75 δισ. ευρώ), καθώς η ακρίβεια «φούσκωσε» τα φορολογικά έσοδα, που υπερβαίνουν σχεδόν 4 δισ. ευρώ τον στόχο, εδώ.

Eνέργεια: Νομοθετική ρύθμιση θα έρθει το προσεχές διάστημα στη Βουλή, στη βάση της οποίας ο ΑΔΜΗΕ θα προχωρήσει σε δέσμευση χώρου 2 GW για τη σύνδεση υπεράκτιων αιολικών έργων με τμήματα του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Σε ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και όμιλο Κοπελούζου δόθηκαν οι πρώτες άδειες για πιλοτικά υπεράκτια αιολικά πάρκα, στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Βιομηχανία: Υποχώρηση 2,2% σε μηνιαία βάση σημείωσε τον Σεπτέμβριο ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής στην Ελλάδα, ποσοστό διπλάσιο της υποχώρησης στο σύνολο της Ευρωζώνης (1,1%). Σε ετήσια βάση, όμως, ο δείκτης ενισχύθηκε στην Ελλάδα 2,1% ενώ υποχώρησε 6,9% στην Ευρωζώνη, εδώ.

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!