ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ

Οικονομικές ειδήσεις

Φορολογικό νομοσχέδιο: Η δυνατότητα των αυτοαπασχολούμενων να καλύπτουν το τεκμαρτό εισόδημα από άλλες πηγές εισοδήματος (μισθούς, συντάξεις, αγροτικό εισόδημα αλλά όχι ενοίκια) προβλέπεται στο κείμενο που τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση. Πλην του νέου συστήματος φορολόγησης, το σχέδιο νόμου προβλέπει επίσης απαγόρευση χρήσης μετρητών στις αγοραπωλησίες ακινήτων, ρύθμιση της αγοράς βραχυχρόνιων μισθώσεων και μέτρα κατά του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, εδώ.

Τιμές: Υπερδιπλάσιες ήταν τον Σεπτέμβριο οι τιμές στο ελαιόλαδο σε σχέση με πέρσι (+106,8%), ενώ μεγάλες αυξήσεις καταγράφηκαν σε λαχανικά και κηπευτικά (31%) και φρούτα (25%). Συνολικά στον αγροτικό τομέα ο δείκτης τιμών για γεωργία και κτηνοτροφία αυξήθηκε 17%, εδώ. Στη βιομηχανία, αντιθέτως, ο δείκτης Τιμών Εισαγωγών υποχώρησε 9,2%, χάρη στην υποχώρηση 17,9% του επιμέρους δείκτη για την ενέργεια, εδώ.

Ευρωζώνη: Υποχώρηση 0,1% κατέγραψε το ΑΕΠ το γ’ τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο. Ανάπτυξη 1,4% στην Πολωνία, 0,3% στην Ισπανία, 0,1% στη Γαλλία, στασιμότητα στην Ιταλία, συρρίκνωση ΑΕΠ 0,1% στη Γερμανία και 0,2% στην Ολλανδία, εδώ.

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!