ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ

Οικονομικές ειδήσεις

Ενέργεια: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Αυγούστου υποχώρησε η τιμή χονδρικής του ρεύματος (-24,7% η μέση τιμή σε εβδομαδιαία βάση) χάρη στην αυξημένη συμμετοχή ΑΠΕ (46% από 34%) αντί για φυσικό αέριο (20% από 42%), στο ενεργειακό μείγμα. 

Φοροδιαφυγή: Σε 67.000 ελέγχους της Εφορίας στο δεκάμηνο, εντοπίστηκαν πάνω από 20.000 παραβάσεις αλλά μόλις 33 εκατ. ευρώ αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης (περί τα 1.650 ευρώ ανά περίπτωση), εδώ.  

«Επιταγής ακρίβειας»: Από την πορεία των εσόδων τις επόμενες εβδομάδες θα εξαρτηθεί το ύψος της ενίσχυσης προς τους οικονομικά ασθενείς. Κατά 8% αυξάνεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.  

Εμπορικό ισοζύγιο: Εξαιρουμένων πετρελαιοειδών και πλοίων, το έλλειμμα τον Σεπτέμβριο παρέμεινε στα 2.375 εκατ. ευρώ. Στο εννεάμηνο μειώθηκε στα 18,6 δισ. ευρώ (-6% από πέρσι), με κύριες ελλειμματικές κατηγορίες τα μηχανήματα (-8,5 δισ. ευρώ), τα βιομηχανικά (-5,6 δισ. ευρώ) και τα χημικά προϊόντα (-4,2 δισ. ευρώ), εδώ.  

Βιομηχανία: Τριπλάσια του μέσου όρου της Ευρωζώνης η μηνιαία αύξηση των τιμών παραγωγού στην Ελλάδα, τον Σεπτέμβριο (0,5% έναντι 1,4%). Σε ετήσια βάση οι τιμές μειώθηκαν 12,4% στην Ευρωζώνη (4,7% στην Ελλάδα) πλην όμως εξαιρουμένης της ενέργειας ενισχύθηκαν 0,5%, εδώ.  

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!