ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ

Αποσπάσματα από την ομιλία του Ερντογάν

Χαίρε Χαμάς!

Χαίρετε ταξιαρχίες Αλ Κασαμ

Όπως κάποτε στη Θράκη, στα Βαλκάνια, στον Καύκασο, μετά στις ακτές της Ανατολικής Μεσογείου, στην Κεντρική Ασία, στη Νότια Ασία, στην Αφρική, ήμασταν ένα έθνος, ήρθαμε στον κόσμο και διδάξαμε στον κόσμο τι είναι έθνος, ξεσηκωθήκαμε για τη Γάζα, όπως κάνουμε για όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μας, των οποίων η καρδιά και τα μάτια έχουν στρέψει την καρδιά και τα μάτια τους προς εμάς, όπου κι αν εκτείνεται ο ορίζοντας μας. Ανησυχούμε για τα προβλήματα των αδελφών μας, στους οποίους απλώνουμε χέρι βοήθειας, στους οποίους ανοίγουμε τα σύνορά μας όταν χρειάζεται. Το ίδιο κάνουμε για τη Γάζα.

Δυστυχώς, υπάρχουν άσχετοι  των πολιτικών της χώρας μου που λένε ότι όπως ακριβώς ο Νετανιάχου είναι τρομοκράτης, έτσι και η Χαμάς είναι τρομοκράτης. Ντροπή τους.

Το Ισραήλ ενοχλήθηκε πολύ όταν είπα ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Δεν περιμέναμε κάτι άλλο ούτως ή άλλως. Γνωρίζαμε ότι θα το λέγατε αυτό, και επειδή το γνωρίζαμε αυτό, το εκφράσαμε ξεκάθαρα και με σαφήνεια.

Δεν καταδικάζουμε μόνο τη σφαγή στη Γάζα, αλλά υπερασπιζόμαστε και τη δική μας ανεξαρτησία και το μέλλον μας.

Ξύστε τα λόγια των Ισραηλινών ηγετών και θα βρείτε σχέδια προδοσίας που περιλαμβάνουν τα σύνορα της χώρας μας

Τι ήταν η Γάζα και η Παλαιστίνη το 1947 και τι είναι σήμερα; Ισραήλ, πώς έφτασες ως εδώ; Πώς μπήκατε; Είσαι ένας κατακτητής, είσαι μια οργάνωση.

Το τουρκικό έθνος το γνωρίζει αυτό, αλλά η Τουρκία δεν έχει κανένα χρέος απέναντί σας. Γι' αυτό μιλάμε τόσο εύκολα και ο Ερντογάν μιλάει έτσι γιατί η Τουρκία δεν σας χρωστάει. Αλλά δυστυχώς, κάθε χώρα της Δύσης σας χρωστάει, δεν μπορούν να μιλήσουν γιατί σας χρωστάνε, έρχονται να σας επισκεφτούν, έρχονται να σας επισκεφτούν και να παρακαλέσουν για συγχώρεση από εσάς, εμείς δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα.

Χύσατε δάκρυα για εκείνους που πέθαναν στην Ουκρανία, γιατί δεν χύνετε δάκρυα για τα παιδιά που πεθαίνουν στη Γάζα;

Έι Δύση! Θέλετε να δημιουργήσετε έναν πόλεμο Ημισελήνου-Σταυροφόρων; Αν έχετε μια τέτοια πρόθεση, αυτό το έθνος δεν είναι νεκρό, αυτό το έθνος είναι ζωντανό. Με την ίδια αποφασιστικότητα, είμαστε οι ίδιοι στη Μέση Ανατολή όπως είμαστε στη Λιβύη και στο Καραμπάχ.

Θυμηθείτε, δεν ξεχνάμε αυτούς που έγραψαν το 1453 στους τοίχους, έτσι δεν είναι;

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις σύγχρονες εκδοχές εκείνων που προσπάθησαν να καταστρέψουν το έθνος μας βάζοντας μπροστά τους Αρμένιους στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ανατολία και τους Έλληνες στις περιοχές του Αιγαίου του Μαρμαρά και της Μαύρης Θάλασσας.

Μπροστά μας έχουμε τους ημιτελείς λογαριασμούς εκείνων που μας τεμαχίζουν πολιτικά, γεωγραφικά, κοινωνικά και οικονομικά τους τελευταίους δύο αιώνες.

Η Δύση είναι ο μεγαλύτερος υπεύθυνος για τη σφαγή στη Γάζα.

Το Ισραήλ διαπράττει ανοιχτά εγκλήματα πολέμου. Και θα σας ανακηρύξουμε εγκληματίες πολέμου στον κόσμο. Προετοιμαζόμαστε γι' αυτό.

Πώς έχουμε γράψει έπη στην ιστορία, αυτό το έθνος είναι έτοιμο να γράψει νέα έπη με την άδεια του Αλλάχ. Ξέρετε για ποιον μιλάμε, έτσι δεν είναι, μιλάω για τη Δύση, την οποία περιγράφω με όλα τα πιόνια της, τα νήματα της οποίας κρατούν αυτοί με την Αμερική και την Ευρώπη.

Το Ισραήλ δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα βήμα. Ακόμα και αν προσπαθήσει να κάνει ένα βήμα, δεν θα αντέξει 3 ημέρες.

Τους ξέρουμε καλά, τους ξέρουμε καλά, όπως και στην περίπτωση του Ισραήλ, κανένα παιχνίδι δεν θα κρατήσει για πάντα, και αυτή η ύπουλη και βρώμικη τακτική της Δύσης έχει πλέον αποκρυπτογραφηθεί.

Σήμερα, ορισμένοι βλέπουν τη Γάζα ως ένα μέρος πολύ μακρινό, ένα μέρος που δεν έχει καμία σχέση με εμάς. Ωστόσο, πριν από έναν αιώνα, η Γάζα ήταν για αυτό το έθνος ό,τι ήταν και τα Άδανα σήμερα. Ακριβώς όπως τα Σκόπια ήταν ό,τι είναι η Αδριανούπολη, όπως η Θεσσαλονίκη ήταν όπως είναι οι Σαράντα Εκκλησιές (Κιρκλαρέλι), η Γάζα ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της πατρίδας.

Αλλά οι δυτικοί ηγέτες δεν ζητούν καν κατάπαυση του πυρός. Πόσα παιδιά πρέπει να πεθάνουν; Πόσες γυναίκες πρέπει να πεθάνουν; Πόσοι ηλικιωμένοι πρέπει να πεθάνουν για να ζητήσετε κατάπαυση του πυρός;

Είπε ότι στην Γάζα συμβαίνει ένα ολοκαύτωμα, κάνουν το ίδιο οι Εβραίοι.

Χαιρετίζω την αποφασιστικότητα των κατοίκων της Γάζας να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις πόλεις τους παρά τις βόμβες που ρίχνει στα κεφάλια τους ο δυνάστης για λογαριασμό του έθνους μου.

‘Ει Ισραήλ, είσαι καταδικασμένο να είσαι μόνο στον κόσμο και θα είσαι καταδικασμένο από εδώ και στο εξής. έτσι φαίνεται. ό,τι κι αν κάνεις.

Θα συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά στο μονοπάτι που έχουμε χαράξει με το σύνθημα ότι μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα.

Σχεδόν ενάμισι εκατομμύριο Κωνσταντινουπολίτες συγκεντρώθηκαν εδώ, είπε ο Ερντογάν.

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!