ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ

Σε τροχιά ρήξης

Η κοινή ανακοίνωση  των Έφης Αχτσιόγλου, Ν. Ηλιόπουλου και Α. Χαρίτση, στην οποία  κάνουν λόγο για «πρακτικές εκκαθαρίσεων», εδώ, εκλήφθηκε ως γάντι από την πλευρά Κασσελάκη. Το περιβάλλον του, προϊδέαζε για εξελίξεις πιθανότατα  μετά από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, παρουσία του νέου πρόεδρου αύριο το απόγευμα, και όπως αναφέρει το περιβάλλον Κασσελάκη,  η απάντηση του δεν θα έχει στοιχεία υποχώρησης. Όσον αφορά το αίτημα των «3» αλλά και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για άμεση σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας, αυτή απορρίπτεται κατηγορηματικά από το περιβάλλον  του Στέφανου Κασσελάκη, προφανώς λόγω συσχετισμών. Πανελλαδική συνάντηση θα έχουν σήμερα στελέχη που πρόσκεινται στην ομάδα Αχτσιόγλου, για να αποφασίσουν κοινή γραμμή πλέυσης.

Οι Κρητικοί: Ο Γιώργος Σταθάκης, ο Ανδρέας Ξανθός και 115 μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη υπογράφουν κείμενο, στο οποίο εκφράζουν την  δυσαρέσκεια για τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα αλλά και ανησυχία τους για την Αριστερά στην Ελλάδα. «Ο Στέφανος Κασσελάκης – επισημαίνουν - δηλώνει με έπαρση ότι μόνο αυτός μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη, χωρίς όμως να είναι ορατές οι διαχωριστικές γραμμές» τονίζουν.

Η Ομπρέλα:   Καταλογιζόταν σε  στελέχη της   βιασύνη, δίχως σχέδιο επόμενης μέρας- αλλά πλέον  θεωρούν την συνύπαρξη με τον Στ. Κασσελάκη και το επιτελείο του αδύνατη και ζητούν  την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα. Σε ήπιους τόνους και χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος λέγοντας ότι ο αποκεφαλισμός δεν περιλαμβάνεται στο χώρο της κριτικής αριστεράς,  εδώ. Να θέσει εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Κασσελάκη ο Θ. Δρίτσας, εδώ, κανείς δεν θα με υποχρεώσει να φύγω δήλωσε ο Δ. Βίτσας, εδώ.

 Οι Προεδρικοί:  Ο βασικός φόβος τους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να συρθεί σε κλίμα εσωστρέφειας και αντιπαραθέσεων μέχρι τις ευρωεκλογές, να καταποντιστεί και να χρεωθεί  την ήττα ο  Στ. Κασσελάκης. Ευελπιστούν ότι θα ξεπεράσουν τον σκόπελο της Κεντρικής Επιτροπής στις 11 Νοεμβρίου. Χθες  υπέρ του Στ. Κασσελάκη μίλησαν η Όλγα Γεροβασίλη, εδώ, και πιο διπλωματικά οι γενικοί γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης,  εδώ.

 

 

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!