ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ

Οι λόγοι καθυστέρησης της χερσαίας επίθεσης

Τρεις είναι σύμφωνα με το Bloomberg οι βασικοί λόγοι που το Ισραήλ καθυστερεί τη χερσαία επέμβαση κατά της Χαμάς.

Η απειλή από τη Χεζμπολάχ

Μία από τις ανησυχίες που διατυπώθηκε στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο, είναι το ενδεχόμενο δυνάμεις της Χεζμπολάχ στο Λίβανο να εισέλθουν από τον Βορρά, εκμεταλλευόμενοι τη συγκέντρωση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα. Ο Νετανιάχου μοιάζει να συμμερίζεται αυτόν τον προβληματισμό. Είναι ενδεικτικό ότι συναντήθηκε δυο φορές με τον στρατηγό εν αποστρατεία και συνεργάτη της αντιτρομοκρατικής Itzhak Brik, ο οποίος προειδοποιεί για εισβολή μαχητών της Χεζμπολάχ στις πόλεις με τον στρατό να μην μπορεί να τους σταματήσει. 

Η τύχη των ομήρων

Οι διαπραγματεύσεις για τους ομήρους που επικεντρώνονται σε πολίτες διπλής υπηκοότητας, αποτελούν μια από τις πιο κρίσιμες παραμέτρους. Οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν εντείνει τη πίεση προς το Κατάρ -βασικό χρηματοδότη της Χαμάς- ώστε να επιτευχθεί η απελευθέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων αιχμαλώτων.

Ανθρώπινες  απώλειες  

Η χερσαία εισβολή εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τα ισραηλινά στρατεύματα. Η Χαμάς εξακολουθεί να διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο υπόγειων σηράγγων, το οποίο θα αποτελέσει ορμητήριο αντεπίθεσης μαχητών της Χαμάς κατά των Ισραηλινών στρατιωτών που θα εισβάλουν στη Γάζα. Έμπειροι αξιωματικοί συνιστούν υπομονή και εξαγορά χρόνου, καθώς θεωρείται πως οι αεροπορικές επιδρομές τους αποδυναμώνουν καθημερινά.

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!