ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τώρα είναι ώρα δουλειάς για τη Θεσσαλονίκη

Στις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου λάβαμε μια ξεκάθαρη εντολή ευθύνης από τους συμπολίτες μας. Η μεγάλη πλειοψηφία των Θεσσαλονικέων αναγνώρισε και εκτίμησε την ανεξάρτητη, πολυσυλλεκτική αυτοδιοικητική μας πρόταση, μας, ζητώντας να επιστρέψει η πόλη στην κανονικότητα.

Κατέστησαν σαφές με τη ψήφο τους, πως απαιτούν από εμάς ειλικρίνεια, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα, στιβαρή και συνεπή διεκδίκηση. Πρέπει να τους πείσουμε με το έργο μας, να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους. Γιατί στη Θεσσαλονίκη γίνονται εδώ και πολλά χρόνια μεγάλες κουβέντες καθώς δεν προχωρούν οι μεγάλες λύσεις.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2024 καλούμαστε να κάνουμε γενναίες τομές, να εφαρμόσουμε άμεσα το πρόγραμμά μας, δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που διαχρονικά ταλανίζουν τη Θεσσαλονίκη, την αποκατάσταση της καθαριότητας και την προστασία του δημόσιου χώρου.

Στόχος μας είναι μια Θεσσαλονίκη φιλική, ανθρώπινη, πράσινη, ασφαλής, λειτουργική, που αξιοποιεί και αναδεικνύει τα τοπόσημα της όπως τη νέα Παραλία, που επενδύει με πράξεις στη βιώσιμη τουριστική της ανάπτυξη. Μια σύγχρονη Μητρόπολη, κέντρο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, που υποστηρίζει τα κορυφαία ακαδημαϊκά της ιδρύματα. Μια ανθεκτική πόλη που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της νέας κλιματικής πραγματικότητας.

Ξέρω καλά πως οι πολίτες δεν θα μας δώσουν περίοδο χάριτος γιατί θέλουν πραγματικές λύσεις στα μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας τους. Και τις θέλουν τώρα. Στις αυξημένες προσδοκίες των δημοτών μας οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με πολλή, ουσιαστική δουλειά, με διαρκή παρουσία στους δρόμους, με ένα δημαρχείο ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες, με περισσότερη συμμετοχή και συλλογικότητα. Είμαστε ένα με την κοινωνία. Γι’ αυτό δεν θα επιτρέψω κανένα κρούσμα αλαζονείας. Αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν θα επιτρέψω να γίνουν ανεκτές.

Σημείο αναφοράς της πολιτικής μας για την επόμενη ημέρα του δήμου Θεσσαλονίκης, είναι να μπουν οριστικά τίτλοι τέλους στις εικόνες εγκατάλειψης στις γειτονιές της πόλης. Η ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη  του συνόλου του δήμου είναι θεμελιώδης υποχρέωση μας, ώστε οι συμπολίτες μας να πάψουν να αισθάνονται δημότες β’ κατηγορίας.

Όραμα μας είναι μια Θεσσαλονίκη που έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Μια νέα Θεσσαλονίκη με ποιότητα ζωής, μια πόλη που θα λειτουργεί ως Ομάδα και θα αξίζει να ζούμε, αυτό θέλουμε να κερδίσουμε.

Και είμαι βέβαιος πως μπορούμε να το καταφέρουμε!

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!