ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΘΡΑ
ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ

Με πρόγραμμα και ευαισθησία, Δημιουργούμε σήμερα, το αύριο της Αθήνας

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, επαναλάμβανα σχεδόν μονότονα, πως η Αθήνα δεν έχει ούτε λεπτό για χάσιμο και ότι το πρόγραμμά του συνδυασμού «ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ» είναι γραμμένο σε Eνεστώτα και όχι Mέλλοντα.

Εκμεταλλευόμαστε λοιπόν, όλο τον χρόνο που έχουμε μπροστά μας. Από 01/01/2024 βάζουμε σε άμεση εφαρμογή το «Σχέδιο Επανεκκίνησης» της Αθήνας και δημιουργούμε τις βάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

Οδηγός μας είναι οι 12 δεσμεύσεις μας, όπως υιοθετήθηκαν από τους πολίτες της Αθήνας. Έχουμε εντολή τους επόμενους μήνες να οργανώσουμε την εφαρμογή τους.

Εκείνο που μας χαρακτήρισε έως τώρα είναι η αντίληψη και οι πρακτικές μιας πολυφωνικής, αποφασιστικής και αυτοδύναμης αυτοδιοίκησης.

Ξέρουμε ότι θα χρειαστεί να συγκρουστούμε με καθεστηκυίες αντιλήψεις και να ξεπεράσουμε μεγάλα εμπόδια, προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις απαιτητικές ανάγκες για κοινωνική στέγη, πράσινο, βιώσιμη ανάπτυξη, οξυγόνο, καθαριότητα, ασφάλεια, δημόσιο χώρο και αξιοπρεπή σχολεία. 

Θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες ώστε οι τοπικές κοινότητες και τα συμφέροντά τους να βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο της λήψης αποφάσεων, ξεκινώντας από τις δημόσιες υπηρεσίες και φτάνοντας μέχρι τα υπουργικά γραφεία και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Οι δυσκολίες δεν έχουν να κάνουν μόνο με τους σχεδιασμούς έργων και δράσεων, αλλά και με την ένταξη σε όλα αυτά των παραμέτρων της ανθεκτικότητας και της θωράκισης της πόλης, μπροστά στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και των κοινωνικών αβεβαιοτήτων.

Ακόμα όμως και τα πιο δύσκολα μπορούν να αντιμετωπιστούν με σχέδιο και όραμα. Όχημά μας θα είναι η εμπιστοσύνη μας στις υπηρεσίες του δήμου, οι συγκλίσεις με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, η αδιαμεσολάβητη διαβούλευση με τους πολίτες και η ζωντανή σχέση μας με τις γειτονιές. 

Αφήνουμε στο παρελθόν ότι μας πλήγωσε και προχωράμε αποφασιστικά εστιάζοντας στο παρόν αλλά και το μέλλον.

Η Αθήνα θα εκμεταλλευτεί τη μεγαλύτερη πηγή πλούτου που διαθέτει, το ανθρώπινο δυναμικό της. Η Αθήνα θα γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μητρόπολη.

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!