ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ

Άλλες οικονομικές ειδήσεις

Φυσικό αέριο: Στα 50 ευρώ η τιμή (από 40 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα), μετά την έκρηξη βίας στη Μέση Ανατολή και περιστατικό δολιοφθοράς στον αγωγό Φινλανδίας-Εσθονίας.

Ιδιωτικοποιήσεις: Σε έσοδα 5 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις στοχεύει το 2024 το ΤΑΙΠΕΔ, από τις παραχωρήσεις Εγνατίας και Αττικής Οδού, τη διάθεση του 30% του Ελ. Βενιζέλος και του 67% του λιμανιού στο Λαύριο. Οι δηλώσεις του Δημήτρη Πολίτη στο Reuters εδώ.

Δημόσιες επενδύσεις: Στις αρχές του 2024 θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα εκσυγχρονίζει το θεσμικό πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με προτεραιότητα τη μείωση της γραφειοκρατίας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών. Ο Νίκος Παπαθανάσης εκτίμησε ότι την επόμενη διετία θα εισρεύσουν πόροι 36,5 δισ. ευρώ ενώ παρουσίασε δύο νέα προγράμματα ενισχύσεων νεοσύστατων επιχειρήσεων και προανήγγειλε 9 νέες συμβάσεις ΣΔΙΤ.

Αγροτική απασχόληση: Σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Πολωνία και Πορτογαλία εντοπίζονται οι πιο ευάλωτες περιφέρειες της ΕΕ, καθώς τουλάχιστον ένας στους έξι απασχολείται στον αγροτικό τομέα. Ο χάρτης από τη Eurostat εδώ.

Λιμάνι Πειραιά: Η διοίκηση του ΟΛΠ και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας κατέληξαν σε νέα συλλογική σύμβαση με αυξήσεις για την επόμενη τριετία.

 

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!