ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ

Άλλες οικονομικές ειδήσεις

Ακρίβεια: Την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση στην ΕΕ (μετά από Φινλανδία και Ιρλανδία) κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ελλάδα τον Αύγουστο έναντι του Ιουλίου (+2%). Σε 12μηνη βάση ο δείκτης υποχώρησε 8,3%, πλην όμως εάν εξαιρεθεί η ενέργεια οι τιμές είναι υψηλότερες κατά 4,7%. Στοιχεία της Eurostat εδώ.

Έρευνα: Τη δεύτερη υψηλότερη αύξηση δαπανών R&D στην ΕΕ πέτυχε η Ελλάδα την προηγούμενη δεκαετία (1,46% του ΑΕΠ το 2021 από 0,68% το 2011) και πλέον προσεγγίζει τον κοινοτικό μέσο όρο (2,15%). Στοιχεία της Eurostat εδώ.

Λιανεμπόριο: Τη μεγαλύτερη υποχώρηση των τελευταίων 12 μηνών κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο (-1,2%). Σε ετήσια βάση η υποχώρηση διαμορφώθηκε στο 2,1%, εδώ.

ΓΕΜΗ: Τετραπλάσιες επιχειρήσεις έχουν ανοίξει (41.520 ενάρξεις) σε σχέση με όσες έχουν κλείσει (10.283 διαγραφές) από την αρχή του έτους.

ΦΠΑ: Τροπολογία μειώνει στο 13% τον συντελεστή ΦΠΑ για αγροτικά μηχανήματα και στο 4% για εργασίες άρσης εμποδίων πρόσβασης ατόμων με αναπηρία.

Έντοκα: Στο 3,90% (από 3,72% τον Αύγουστο) σκαρφάλωσε η απόδοση στη σημερινή δημοπρασία 3μηνων εντόκων γραμματίων, όπου το Δημόσιο δανείστηκε 812,5 εκατ. ευρώ.

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!