Τα στοιχεία που κατέθεσε ο ΣΕΒ ενόψει της γενικής συνέλευσης την ερχόμενη βδομάδα, είναι αποκαλυπτικά: Η μεταποίηση παρήγαγε το 8,9% του ΑΕΠ το 2010 και το 10,3% πέρσι, ενώ συνολικά το μερίδιο της βιομηχανίας αυξήθηκε από το 13,2% στο 14,4%. Μπορεί πολλά να άλλαξαν στην ελληνική οικονομία αυτά τα 12 χρόνια αλλά η βιομηχανία δεν κατάφερε να ενισχύσει ουσιαστικά το αποτύπωμά της στην οικονομία.
Ο ΣΕΒ προτείνει παρεμβάσεις σε 7 άξονες με στόχο το μερίδιο της βιομηχανίας να φτάσει το 20% εντός της δεκαετίας αξιοποιώντας και τη θετική συγκυρία της ευρωπαϊκής προσπάθειας "επαναπατρισμού" μέρους της παραγωγής προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας:
Στις προτάσεις περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η επιβάρυνση του ηττηθέντος διαδίκου με το σύνολο της δικαστικής δαπάνης, η δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών, η διαμόρφωση πλαισίου για την επιτάχυνση των επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας, καθώς και για συμφωνίες-πλαίσιο δημόσιου-ιδιωτικού τομέα: ο ιδιωτικός τομέας δεσμεύεται να κάνει επενδύσεις σε βιομηχανικούς τομείς με σημαντικό τεχνολογικό / πράσινο πρόσημο και ο δημόσιος να διαμορφώσει κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και ρυθμιστικό πλαίσιο.