ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ

Άλλες οικονομικές ειδήσεις

Παράταση για φορολογικά: Νέα παράταση για την εξώδικη επίλυση φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια. Πρόκειται για περισσότερες από 5.000 υποθέσεις, με καταλογισθέντα ποσά άνω των 900 εκατ. ευρώ.

ΙΟΒΕ- καταναλωτική εμπιστοσύνη: Οι πλέον απαισιόδοξοι στην Ευρώπη είναι οι Έλληνες καταναλωτές, με τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης να υποχωρεί τον Σεπτέμβριο στις -45 μονάδες (από -35,4 μονάδες τον Αύγουστο) και 1 στους 7 να ζει αντλώντας από αποταμιεύσεις. Υποχώρηση και για τους δείκτες κλίματος σε βιομηχανία, κατασκευές και τουρισμό, με αποτέλεσμα ο δείκτης οικονομικού κλίματος του ΙΟΒΕ να διαμορφωθεί στις 108 μονάδες (από 111,2), εδώ.

Τιμές ακινήτων: Στα προάστια του Πειραιά (Κορυδαλλός, Μοσχάτο, Νίκαια κλπ) και στα δυτικά προάστια της Αθήνας καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών στα ακίνητα το γ’ τρίμηνο (+23,2% και +19,2%, αντίστοιχα), σύμφωνα με τον δείκτη τιμών της Spitogatos. Διψήφια είναι τα ποσοστά αύξησης των τιμών σε όλη την Αττική, ενώ περί το 10% κινείται και η αύξηση στα ενοίκια. Κι όμως, η Ελλάδα ήταν το 2022 η μόνη οικονομία της ΕΕ όπου οι τιμές των ακινήτων και τα ενοίκια παρέμεναν σημαντικά χαμηλότερα από το 2010 (-14% και -21% αντίστοιχα). Για το σύνολο της ΕΕ τα τελευταία 12 χρόνια οι τιμές των ακινήτων ενισχύθηκαν 46% και των ενοικίων κατά 21%, εδώ.

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!