ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΘΡΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ KREPORT

Πλην Ουκρανίας

Γιατί ο συμβιβασμός Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων, που απέτρεψε το κλείσιμο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στις ΗΠΑ, δεν περιέλαβε τα κονδύλια που είχαν προβλεφτεί για την Ουκρανία;

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν θέλουν να εγκλωβισθούν σε ένα συναινετικό διακομματικό πλαίσιο ως προς την Ουκρανία. Αντίθετα, όλα δείχνουν ότι ο Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι θα αναδείξουν την Ουκρανία ως προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης με την εξωτερική πολιτική που χάραξε ο Μπάιντεν.

Με την αντεπίθεση του Κιέβου να μην έχει κατορθώσει να αλλάξει τα δεδομένα στο πεδίο της μάχης και με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ χωρίς ξεκάθαρο επιχειρησιακό και πολιτικό στόχο, είναι σαφές ότι η κόπωση για την Ουκρανία θα κυριαρχήσει αργά η γρήγορα στο μεγάλο μέρος της αμερικανικής κοινής γνώμης.

Μπορούμε από τώρα να προεξοφλήσουμε ότι ο Τραμπ θα χαρακτηρίσει την σύγκρουση υπόθεση των ευρωπαίων συμμάχων, που θα πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες.

Η Ουκρανία, από ότι φαίνεται, απασχολεί τον Τραμπ μόνον σε ότι μπορεί να στοιχειοθετηθεί ποινική παραβατικότητα του υιού Μπάιντεν, όταν είχε επιχειρηματικές δραστηριότητες στη χώρα.

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!