ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού

Τρεις ειδήσεις περιείχε η συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: «Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό»,  «Δεν πάω Ευρώπη, θα τιμήσω την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού όλη την τετραετία», «Οι ευρωεκλογές θα γίνουν με σταυρό». Δύο οι αναφορές στα ελληνοτουρκικά: «Η Χάγη είναι ακόμα πολύ μακριά, αλλά πρέπει «να διερευνήσουμε αν υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για να μην είμαστε μονίμως στα κόκκινα» και για «να κανονικοποιηθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας».

Και πολλές επεξηγήσεις για όλα τα υπόλοιπα θέματα. Ο Πρωθυπουργός ανήγγειλε ότι η ΕΜΥ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο θα ενταχθούν στην Πολιτική Προστασία. Απέκρουσε την κριτική ότι ο κρατικός μηχανισμός και οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν κινήθηκαν έγκαιρα, «ο συντονισμός ήταν ικανοποιητικός», δήλωσε. Υπερασπίστηκε το επιτελικό κράτος, λέγοντας ότι στον πυρήνα του έχει την διαλειτουργικότητα, τη στοχοθεσία και τη λογοδοσία.

Το rotation, υποστήριξε, ότι δεν έγινε στην τύχη, σημειώνοντας ότι «αμετακίνητοι υπουργοί δεν υπάρχουν, αμετακίνητες πολιτικές υπάρχουν» και προειδοποίησε  ότι τα κριτήρια αξιολόγησης των υπουργών είναι δύο, η αποτελεσματικότητα και η συμπεριφορά, που ενδέχεται να οδηγήσουν σε ακαριαία απομάκρυνση.

Για την ακρίβεια είπε ότι αντιμετωπίζεται με τρεις τρόπους: Τον επιδερμικό  που είναι τα επιδόματα, τον δομικό που είναι η σταθερή και μόνιμη αύξηση του εισοδήματος, και τον συμπληρωματικό που είναι οι συστηματικοί έλεγχοι κατά της αισχροκέρδειας. Δήλωσε αποφασισμένος να δώσει την μάχη κατά της ακρίβειας, μάχη – που όπως είπε -  «απαιτεί συγκρούσεις και είμαι αποφασισμένος να δώσω αυτή τη μάχη». «Θα τσακίσουμε όποιον πατήσει στην καταστροφή και αυξήσει τις τιμές», τόνισε.

Επίσης, επισήμανε ότι με την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας κλείνει ένας πολύ τραυματικός κύκλος και ότι θα διευκολύνει τις επενδύσεις.  

Κατέβασε τους υψηλούς τόνους της ομιλίας του κατά των «μεταρρυθμιστών της φακής» και δήλωσε ότι ακούει «τη στοχευμένη κριτική» και ότι κάνει πρώτος αυτοκριτική.  

Για την ακροδεξιά σημείωσε,  ότι αυτά τα φαινόμενα δεν αντιμετωπίζονται με απαγορευτικές διατάξεις, ότι τα σχήματα απαξιώνονται στη συνείδηση των πολιτών, ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει για τη χρηματοδότηση κομμάτων που συνδέονται με καταδικασμένους και ότι ο Άρειος Πάγος παραπλανήθηκε για τους Σπαρτιάτες. 

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!