ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΘΡΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ KREPORT

Ερντογάν-Πούτιν, αντεστραμμένο σκηνικό

Η παράδοση της ρωσικής διπλωματίας διδάσκει να προσέχουμε τις λεπτομέρειες.

Ο Ερντογάν θα  συναντήσει τον Πούτιν στο Σότσι την επόμενη βδομάδα. Αρχικά, η συνάντηση των δύο ανδρών επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα, τον Αύγουστο, θα ήταν η πρώτη μετά την εισβολή στην Ουκρανία επίσκεψη σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ. Τελικά η συνάντηση θα γίνει στο Σότσι με τον Ερντογάν να δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να πείσει τον Πούτιν για την ανάγκη υπογραφής νέας συμφωνίας για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία, ενώ δεν φαίνεται ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γίνει κάτι τέτοιο.

Ο Ερντογάν από το Βίλνιους της Λιθουανίας, μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, είχε ανακοινώσει την επίσκεψη Πούτιν στην Άγκυρα, για να διαμηνύσει ότι η επαναπροσέγγιση με την Δύση δεν σημαίνει υποτίμηση των σχέσεων με την Ρωσία.

Έτσι, μετά τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν στο Βίλνιους και με τον Πούτιν στο Σότσι, ο Ερντογάν ετοιμάζεται να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής των G-20, όπου δεν αποκλείεται να έχει νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Όλοι θυμούνται την υποδοχή του Μακρόν στο Κρεμλίνο, με τον Πούτιν, σε ένα μεγάλου μήκους τραπέζι -συμβολισμός που έτυχε πολλών ερμηνειών. Προ ετών ο Ερντογάν περίμενε τον Πούτιν σε μια αίθουσα του Κρεμλίνου γεμάτη από πίνακες που απεικόνιζαν την καταστροφή  από το ρωσικό στόλο του τουρκικού στόλου στην ναυμαχία του Τσεσμέ. Ένα είναι βέβαιο: Ο Πούτιν διαμηνύει για πολλοστή φορά ότι η σημειολογία των συναντήσεών του με ομολόγους του, ίσως είναι περισσότερο σημαντική και από τα κοινά ανακοινωθέντα.

 

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!