ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΘΡΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ KREPORT

Πριν, στην διάρκεια ή μετά;

Υπάρχει περίπτωση να μετατεθούν οι δίκες του Τραμπ για μετά τις Εκλογές του Νοεμβρίου του 2024;

Η απάντηση στο ερώτημα είναι ότι παρόλο που η μετάθεση θα επιτρέψει μια σχετική σταθεροποίηση, κινδυνεύει να προβάλλει ως ειδική μεταχείριση καθώς στην περίπτωση νίκης του Τραμπ η πρώτη του κίνηση θα είναι να αμνηστεύσει τον εαυτό του!

Σε ότι αφορά τον προσδιορισμό δικάσιμων στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά και από τώρα μέχρι το τέλος του χρόνου, πρόκειται για αχαρτογράφητη περιοχή καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία των ΗΠΑ.

Στις εκλογές του 1960 όπου νίκησε ο Κένεντι με αντίπαλο τον Νίξον, οι συνεργάτες του δεύτερου τον πίεσαν να αμφισβητήσει το οριακό εκλογικό αποτέλεσμα του υποψηφίου των Δημοκρατικών.

Ο Νίξον αρνήθηκε με το επιχείρημα ότι  υπήρχε κίνδυνος ανεξέλεγκτης αποσταθεροποίησης της χώρας.

Ότι δεν τόλμησε ο Νίξον το 1960, το τόλμησε ο Γκορ σαράντα χρόνια αργότερα τον Νοέμβριο του 2000 όταν αμφισβήτησε  την νίκη του Μπους στην Φλόριντα.

Η συνέχεια ήλθε το 2016 όταν η Κλίντον και οι συνεργάτες της απέδωσαν την νίκη του Τραμπ σε παρέμβαση του Κρεμλίνου μια κατηγορία που δεν επιβεβαιώθηκε από την έρευνα του Ειδικού Εισαγγελέα.

Ένα είναι βέβαιο, ότι δεν υπάρχει ούτε σαν καλό σενάριο ορίζοντας ομαλής διεξαγωγής των εκλογών του Νοεμβρίου του 2024.

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!