ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΘΡΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ KREPORT

Από την πορνοστάρ και τα απόρρητα στο πραξικόπημα

Η τρίτη άσκηση δικαστικής δίωξης κατά του Τραμπ δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με την προσπάθεια εξαγοράς της σιωπής της Πορνοστάρ Ντανιελς για την ανάρμοστη σχέση της με τον μελλοντικό Πρόεδρο, αλλά και ούτε με την υπεξαίρεση απορρήτων εγγράφων από το Λευκό Οίκο.

Η τρίτη απαγγελία κατηγορίας δεν σταματά στον ρόλο του Τραμπ στην απόπειρα κατάληψης του Καπιτωλίου στις 6.1.2001 αλλά τον κατηγορεί ότι είχε σχεδιάσει την αμφισβήτηση αρνητικού γι αυτόν αποτελέσματος πριν από τις εκλογές του 2020.

Σήμερα ο Τραμπ ελέγχει πλήρως το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα με τα σενάρια για αμφισβήτηση του εκ των έσω να έχουν ακυρωθεί συνολικά.

Ο Τραμπ προηγείται του κυριότερου αντιπάλου του για το χρίσμα Ντε Σάντις με προβάδισμα 37 μονάδων ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι όπως ο πρώην αντιπρόεδρος Πενς συγκεντρώνουν ποσοστά γύρω στο 3%.

Σε άλλη δημοσκόπηση Μπάιντεν και Τραμπ φέρονται να λαμβάνουν και οι δύο ποσοστό 43%!

Έτσι ο Τραμπ εμφανίζεται ως αξιόπιστος διεκδικητής του Λευκού Οίκου την στιγμή που του απαγγέλλονται κατηγορίες ανάλογης βαρύτητας με αυτές που είχε αντιμετωπίσει η ηγεσία των Νοτίων στον Εμφύλιο Πόλεμο.

Μπορεί η Δικαστική Εξουσία των ΗΠΑ να θέσει εκτός ενεργού πολιτικής τον πρώην και φέρελπι επόμενο Πρόεδρο που έχει την μισή χώρα πίσω του;

Το ερώτημα είναι πολιτικό και η απάντηση δύσκολη αλλά θα πρέπει να υπάρξει κάποια στιγμή της προεκλογικής εκστρατείας πριν στηθούν στην χώρα σκηνικά σαν αυτό της 6.1.2021 μπροστά στο Καπιτώλιο.

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!