ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Περιμένοντας την Λεπέν

Η Journal du Dimanche είναι μια παραδοσιακή εβδομαδιαία εφημερίδα που ανήκε στον ευρύτερο χώρο της γαλλικής λαϊκής δεξιάς.

Η ιδιοκτησία της εφημερίδας αποφάσισε να αλλάξει το πολιτικό στίγμα της εφημερίδας και να προβάλλει την Ακροδεξιά δηλαδή τον Εθνικό Συναγερμό της Λεπέν.

Είναι προφανές ότι όταν τα ΜΜΕ αλλάζουν γραμμή οσμίζονται ότι το πολιτικό ρεύμα αλλάζει και ότι όσο πιο νωρίς θα αποτυπωθεί η διαπλοκή με την επόμενη κυβέρνηση τόσο το καλύτερο.

Οι επόμενες εκλογές στην Γαλλία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα γίνουν την Ανοιξη του 2027 εκτός εάν ο Μακρόν διαλύσει την Βουλή η παραιτηθεί πριν ολοκληρώσει την δεύτερη και τελευταία πενταετή θητεία του.

Η Λεπέν που έχει κάνει ριζικό πολιτικό λίφτινγκ στην Ακροδεξιά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αξιοποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό την αποδοχή της Μελόνι ως κανονικότητας από την Ε.Ε και τις ΗΠΑ.

Με την προϋπόθεση ότι δεν διαταράσσεται η λειτουργία της Ευρωζώνης και δεν αμφισβητείται η μόνιμη περιοριστική δημοσιονομική πολιτική και ότι δεν αμφισβητείται η ηγεμονία τωνΗΠΑ  στην Δύση χθες η Ιταλία και αύριο η Γαλλία μπορούν να κυβερνώνται από την Ακροδεξιά και να είναι αποδεκτές ως κανονικότητα.

Όλα τα παραπάνω βέβαια μπορεί να αποδειχθούν ασκήσεις επί χάρτου καθώς τουλάχιστον σε ότι αφορά την Γαλλία πρόκειται για ένα ηφαίστειο που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή.

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!