ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΘΡΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ KREPORT

25% για το κόμμα που δεν ιδρύθηκε ακόμη!

Η Θουριγγία, στην πρώην Ανατολική Γερμανία, είναι ήδη μια εξαίρεση καθώς ο τοπικός Πρωθυπουργός είναι ο μοναδικός σε ολόκληρη την χώρα που προέρχεται από το κόμμα Die Linke.

Aπό προχθές η Θουριγγία είναι και για ένα δεύτερο λόγο εξαίρεση, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Σε τοπική δημοσκόπηση πρώτη δύναμη με ποσοστό 25% εμφανίζεται το κόμμα που δεν υπάρχει (!), δεύτερη δύναμη με 22% η Εναλλακτική και τρίτη δύναμη η Die Linke (Aριστερά)

Ας δούμε τι είναι το κόμμα που δεν υπάρχει ακόμη, που ήρθε πρώτο στην δημοσκόπηση.

Το κόμμα υποτίθεται ότι θα το ιδρύσει η Σάρα Βαγκενκνεχτ, πρώην μέλος της ηγεσίας της Die Linke που παραιτήθηκε καθώς υποστηρίζει την Ρωσία και είναι υπέρ πιο σκληρής πολιτικής στο μεταναστευτικό.

Με δύο λόγια το κόμμα που δεν υπάρχει ακόμη υπό την ηγεσία της Σάρας, θα μπορούσε να  διεμβόλισε όχι μόνον την Εναλλακτική αλλά και την Die Linke.

Στα παραπάνω μπορεί να αντιταχθεί σαν αντεπιχείρημα ότι η μέτρηση ενός κόμματος που δεν υπάρχει  είναι μεθοδολογική αυθαιρεσία μια προσπάθεια άθροισης μη αθροιζόμενων ποσοστών.

Όμως η Σάρα Βαγκενκνέχτ η πολιτική της διαδρομή και το σημερινό της στίγμα είναι στοιχεία της πραγματικότητας.

Η Εναλλακτική ξεκίνησε την πορεία της πριν από δέκα χρόνια από μια ομάδα πανεπιστημιακών ευρωσκεπτικιστών και δύο χρόνια αργότερα σήκωσε το λάβαρο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού και απέκτησε το στίγμα ακροδεξιού κόμματος.

Μπορεί η Σάρα και το κόμμα του οποίου θα ηγηθεί να διεισδύσουν στην εκλογική βάση της Die Linke και δίπλα στην Εναλλακτική να δημιουργήσουν ένα πολυσυλλεκτικό μόρφωμα, μια γερμανική εκδοχή της άκρας δεξιάς μεταξύ Λεπέν και Μελόνι;

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!