ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΘΡΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ KREPORT

Στο μπαλκόνι και στο εδώλιο

Οι δικηγόροι του Τραμπ ζητούν την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης για την υπεξαίρεση απορρήτων ντοκουμέντων, με την αιτιολογία ότι υπάρχει κίνδυνος η διαδικασία στο ακροατήριο να συμπέσει με την τελευταία φάση της προεκλογικής εκστρατείας.

Ας συνεχίσουμε το σενάριο των δικηγόρων του Τραμπ για να δούμε τι  θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση εκλογικής νίκης του Τραμπ, με την δίκη να συνεχίζεται, καθώς και τί εξελίξεις θα μπορούσε να πυροδοτήσει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ήδη η υποψηφιότητα των Μπάιντεν και Τραμπ δημιουργεί σκηνικό ρεβάνς της εκλογικής αναμέτρησης του 2020.

Ο Τραμπ αναγκάσθηκε μετά την νίκη του Μπάιντεν να εγκαταλείψει την μαχητική αντιπολίτευση καθώς το κύριο επιχείρημα του για νοθεία στο αποτέλεσμα δεν έπεισε ούτε καν την πλειοψηφία της εκλογικής του βάσης.

Αν ο υποψήφιος, και κατηγορούμενος, εναλλάσσει την παρουσία του στο μπαλκόνι με αυτήν στο εδώλιο, το επιχείρημα του ότι το σύστημα συνωμοτεί για να τον εμποδίσει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο θα έχει ευρύτερη απήχηση.

Αν η απόπειρα πραξικοπήματος της 6.1.2021 δημιούργησε πανικό σε εχθρούς και φίλους των ΗΠΑ το ενδεχόμενο να καταδικασθεί ένας νεοεκλεγείς Πρόεδρος δεν θα έχει προηγούμενο.

Οι δικαστικές εκκρεμότητες Τραμπ αποτελούν την άγνωστη μεταβλητή όχι μόνον των εσωτερικών εξελίξεων στις ΗΠΑ αλλά και των διεθνών ισορροπιών.

Το καλοκαίρι του 2024, τα παραπάνω θα κυριαρχούν στην διεθνή σκηνή.

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!