ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΘΡΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ KREPORT

Πολιτικό-δικαστικό θρίλερ

Η δίκη του Τραμπ για τα απόρρητα  διαβαθμισμένα έγγραφα που βρέθηκαν στο εξοχικό του στην Φλόριντα είναι πολύ πιθανόν να αρχίσει τον Αύγουστο.

Πίσω από την εξέλιξη των δικαστικών εκκρεμοτήτων του Τραμπ βρίσκονται δυο συγκρουόμενες στρατηγικές.

Η προσπάθεια των δικαστικών αρχών να αποφύγουν την διεξαγωγή δικών παράλληλα με την προεκλογική εκστρατεία και η προσπάθεια του Τραμπ να παρουσιάσει τις σε βάρος του διώξεις ως κινήσεις πολιτικής σκοπιμότητας για να εμποδιστεί η επιστροφή του στο Λευκό Οίκο.

Χθες έγινε γνωστό ότι ο γυιός του Μπάιντεν Χάντερ πρόκειται να δηλώσει ένοχος στις κατηγορίες πλημελληματικού χαρακτήρα για φοροδιαφυγή, μια είδηση που ήλθε να μας θυμίσει το προσωπικό ενδιαφέρον του Τραμπ ως προς τις δικαστικές εκκρεμότητες του Μπάιντεν Τζούνιορ για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Ουκρανία, μια από τις κατηγορίες που οδήγησαν σε δίκη του τότε Προέδρου από την Γερουσία.

Με άλλα λόγια τόσο ο Τραμπ όσο και ο Μπάιντεν δεν  είχαν την παραμικρή αναστολή να αξιοποιήσουν τις δικαστικές εκκρεμότητες της αντίπαλης πλευράς.

Είναι βέβαιο ότι ο Τραμπ δεν θα σεβασθεί την καλοκαιρινή ραστώνη και θα κάνει ότι μπορεί για να  πολιτικοποίηση την έναρξη της δίκης του τον Αύγουστο.

Ενώ όλοι περίμεναν οι εχθροπραξίες ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα να αρχίσουν στην αρχή του 2024, τώρα δεν αποκλείεται να έχουμε όχι πρόωρη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας αλλά κορύφωση της κρίσης του πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ που σοβεί από τον Νοέμβριο του 2000, όταν ο Γκόρ αρνήθηκε να αναγνωρίσει την νίκη του Μπους υιού.

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!