ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΘΡΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ KREPORT

Το μήνυμα των επιθέσεων με drones στη Μόσχα

Στο Κίεβο γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πολυσυζητημένη αντεπίθεση είναι μάλλον η τελευταία ευκαιρία που δίνουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για διόρθωση στο πεδίο μάχης στην Ανατολική Ουκρανία. Χωρίς ουσιαστική ανατροπή  των σημερινών δεδομένων, είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση Ζελένσκι θα πιεσθεί να αναζητήσει συμβιβαστική λύση ή, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, να αποδεχθεί το πάγωμα της σημερινής γραμμής του μετώπου για αόριστο χρονικό διάστημα.

Ετσι εξηγούνται ενέργειες που δεν έχουν επιχειρησιακή λογική όπως η σκληρή αντίσταση στο Μπαχμούτ αλλά και επιθέσεις κυρίως επικοινωνιακού χαρακτήρα όπως η χθεσινή επίθεση με drones στην Μόσχα αλλά και η πρόσφατη επίθεση στο Κρεμλίνο.

Τι μήνυμα μεταφέρουν τα ουκρανικά drones  που πλήττουν την πρωτεύουσα της Ρωσίας ;

-Πρώτον, σε επικοινωνιακό επίπεδο είναι μια προσομοίωση που δίνει την αίσθηση ότι η αντεπίθεση έχει αρχίσει.

-Δεύτερον, στέλνουν μήνυμα ότι το Κίεβο δεν παρακολουθεί παθητικά την κλιμάκωση των ρωσικών πληγμάτων με drones στο Κίεβο, που προφανώς στοχεύουν να αποδυναμώσουν τις προετοιμασίες για αντεπίθεση.

-Τρίτον, ίσως οι ουκρανικές από αέρος επιθέσεις εντός της ρωσικής επικράτειας να αποτελούν, πράγματι, το πρελούδιο της πολλάκις εξαγγελθείσας αντεπίθεσης.

Τούτων λεχθέντων, υπάρχει ένας χρονικός ορίζοντας για την ουκρανική αντεπίθεση και δεν είναι άλλος από την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους της Λιθουανίας, τον προσεχή Ιούλιο. Μέχρι τότε το Κίεβο θα πρέπει να πείσει ότι η ποσοτική αλλά και η ποιοτική ενίσχυση της παρεχόμενης στρατιωτικής βοήθειας από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ οδηγεί σε  χειροπιαστά αποτελέσματα στο πεδίο της μάχης.

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!