ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΘΡΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ KREPORT

Αμφίσημο μήνυμα Πριγκόζιν

Και τι δεν είπε ο επικεφαλής της Βάγκνερ, Πριγκόζιν:

Αν η ελίτ της Ρωσίας δεν πάρει σοβαρά τον πόλεμο θα υπάρξει επανάσταση σαν αυτή του 1917, η Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση απέτυχε όπως επίσης απέτυχε η μετασοβιετική πολιτική της Μόσχας απέναντι στην Ουκρανία, το Κίεβο έχει έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο, οι απώλειες είναι θηριώδεις και η αναμενόμενη αντεπίθεση θα είναι μια σκληρή δοκιμασία για την  ρωσική πλευρά.

Ένα είναι βέβαιο ότι τα όσα λέει ο Πριγκόζιν τα λέει με την ανοχή και την συνενοχή του Πούτιν.

Μια πρώτη ερμηνεία των δηλώσεων Πριγκόζιν είναι ότι προειδοποιεί, ότι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θα κλιμακώσουν την στήριξή τους στο Κίεβο με την Ρωσία να δίνει μια υπαρξιακή μάχη.

Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει τον Πριγκόζιν, από τα F 16 μέχρι τις ουκρανικές επιθέσεις στο Κούρσκ, το Μπέλγκοροντ και την Κριμαία.

Μια δεύτερη ερμηνεία είναι ότι ο Πριγκόζιν  διαμηνύει ότι δεν μπορεί πλέον να υπάρξει νίκη της Ρωσίας, και συνεπώς ηγεσία και κοινή γνώμη πρέπει να ετοιμάζονται για συμβιβαστική λύση πριν είναι αργά.

Μέχρι τώρα ξέραμε τον Πριγκόζιν ως στρατιωτικό σχολιαστή που χλευάζει, και μάλιστα εν καιρώ πολέμου, την στρατιωτική ηγεσία.

Τώρα πλέον μιλά ως αντιπολίτευση της αυτού μεγαλειότητας, καθώς προτείνει ή καλύτερα πιέζει και πιθανόν εκβιάζει και απειλεί για μια αναγνώριση μιας οδυνηρής ήττας για την οποία δεν ευθύνεται το Κρεμλίνο…

Η Ρωσία των μισθοφόρων εναντίον της Ρωσίας των Ολιγαρχών, είναι ένα θλιβερό θέαμα που κανείς δεν μπορούσε να το φαντασθεί στην αρχή του πολέμου όταν τότε το ζητούμενο ήταν αν το Κίεβο θα πέσει σε μέρες ή βδομάδες.

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!