ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΘΡΑ
ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Το χρονικό της απόσυρσης του Ιντζέ

Χθες νωρίς, ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά ότι αναβάλλονται οι συγκεντρώσεις που είχε προγραμματίσει το «Κόμμα της Χώρας», στη Μανίσα και τη Σμύρνη, λόγω  ασθένειας του Ιντζέ.

Λίγο αργότερα, σε δήλωσή του στα σόσιαλ μίντια, ο Μουχαρέμ Ιντζέ ανέφερε ότι η FETO (γκιουλενιστές) πραγματοποίησε εναντίον του επιχείρηση με πλαστές αποδείξεις και κασέτες: «Δεν φοβάμαι αυτές τις συνωμοσίες, τις πλαστές αποδείξεις, τις μονταζέριες. Αντιστέκομαι εδώ και 45 ημέρες. Αποσύρω την υποψηφιότητά μου, το κάνω αυτό για την πατρίδα μου».

Αναφερόμενος στο ροζ βίντεο που αφορούσε στον ίδιο, κατηγόρησε τους γκιουλενιστές, την αντιπολίτευση αλλά και το ίδιο το τουρκικό κράτος: «Παίρνουν εικόνες από μια ισραηλινή ιστοσελίδα πορνό. Και αυτό το κάνουν οι γκιουλενιστές, και κάποιοι επειδή θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι εισαγγελείς και οι δημοσιογράφοι αυτής της χώρας δεν ασχολούνται, εκτός από το ODA TV. Εδώ και 45 ημέρες, γίνεται μια δολοφονία αξιοπρέπειας. Παίρνουν κάτι από μια ιστοσελίδα πορνό, το δημοσιεύουν, ο εισαγγελέας δεν κάνει τίποτα. Δεν υπάρχει για μένα τέτοιο βίντεο ή τέτοια καταγραφή. Το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας δεν μπόρεσε να προστατεύσει τη φήμη του υποψήφιου προέδρου. Οι εισαγγελείς, τα μέσα ενημέρωσης και η αστυνομία αυτής της χώρας είναι υπεύθυνοι για την προστασία της αξιοπρέπειάς μου. Πρόκειται για κατάφωρη συκοφαντία. Πού είναι οι εισαγγελείς;» διερωτήθηκε.

Ο ρόλος του ODA TV

Σύμφωνα με το κανάλι ODA TV, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, ο «Τζεβχερί Γκιουβέν, πράκτορας της FETÖ βρίσκεται πίσω από το ροζ βίντεο κατά του Ιντζέ. Είναι ο ίδιος που έστησε και τη συνωμοσία με τις κασέτες εναντίον του αποθανόντος, πρώην αρχηγού του κεμαλικού κόμματος CHP, Ντενίζ Μπαϊκάλ». Μέλη της FETÖ έφτιαξαν μονταρισμένες αποδείξεις που έφεραν τον Μουχαρέμ Ιντζέ να έλαβε 10 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης μέλη της FETÖ διέδωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «έλαβε χρήματα από το Παλάτι και αγόρασε ένα πολυτελές σπίτι».

Ο Ιντζέ έχει πει πολλές φορές ότι έχει δηλώσει τα περιουσιακά του στοιχεία, ότι η απόδειξη που εμφανίζεται είναι μοντάζ και ότι η υποτιθέμενη πληρωμή είναι ψέμα.

Συνωμοσία με βίντεο από τον γκιουλενιστή «Γκέμπελς»

Ο Τζεβχερί Γκιουβέν που ζει στη Γερμανία και έχει το παρατσούκλι «Γκέμπελς», θεωρείται ο ενορχηστρωτής των επιθέσεων κατά του Ιντζέ. Ο Μετίν Γκιουλέρ, φυγόδικο μέλος της FETÖ και στενός συνεργάτης του Γκιουβέν  διακίνησε φωτογραφία από μια πορνογραφική ταινία που γυρίστηκε στο Ισραήλ, αποκαλώντας το, «ταινία του Μουχαρέμ Ιντζέ». Η συκοφαντική ανάρτηση, η οποία αποδείχθηκε  κατασκευασμένη, αφαιρέθηκε αμέσως.

 Η δεύτερη επίθεση προήλθε από τον λογαριασμό στο Twitter του Ali Yeşildağ, πρώην σωματοφύλακα του Ερντογάν, που φέρεται να συνεργάστηκε με τον Τζεβχερί Γκιουβέν. Δημοσίευσε  στιγμιότυπα από βιντεοσκόπηση Γερμανίδας ηθοποιού και μιας ηθοποιού πορνογραφικών ταινιών τουρκικής καταγωγής με το ψευδώνυμο Jasmin. Η κασέτα, η οποία διαφημίστηκε ως «Αυτή είναι η κασέτα του Μουχαρέμ Ιντζέ», αποδείχθηκε επίσης προϊόν μοντάζ.

Ποιος είναι ο Μουχαρέμ Ιντζέ

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ είναι ένας πολιτικός, που προέρχεται από τους κεμαλιστές. Αντιμετώπισε τον Ερντογάν στις προηγούμενες εκλογές το ’18 και έχασε. Το CHP τον περιθωριοποίησε και ίδρυσε δικό του κόμμα. Παρά τις πιέσεις που δεχόταν για να αποσυρθεί, θεωρούσε ότι θα μπορούσε να γίνει ο τρίτος πόλος και ο ρυθμιστικός παράγοντας των εκλογών, αλλά κυρίως ήθελε να πάρει εκδίκηση από τους πρώην συντρόφους του.

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!