ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ

Ηχηρές αποχωρήσεις

Η πρόσφατη αποχώρηση του Τζέφρεϊ Χίντον από την ερευνητική ομάδα της Google για την τεχνητή νοημοσύνη, δικαιολογημένα προκάλεσε αίσθηση. «Έφυγα για να μπορώ να μιλήσω για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης χωρίς να σκέφτομαι πώς αυτό θα επηρεάζει την Google» τουίταρε ο Χίντον.

Η αποχώρηση ήταν ηχηρή -ιδιαίτερα για το λόγο για τον οποίο έγινε. Κάποιοι θυμούνται ότι και άλλοι πρωτοπόροι της ψηφιακής τεχνολογίας αποχώρησαν από τους χώρους/ οργανισμούς στους οποίους είχαν διαπρέψει.

Ο Μπράιαν Άκτον και ο Γιαν Κουμ εγκατέλειψαν τη WhatsApp -που ίδρυσαν και μετά πούλησαν στον Ζούκερμπεργκ του Facebook έναντι 19 δισ. δολ.- επειδή διαφώνησαν με το επιχειρηματικό μοντέλο του για το WhatsApp. Ο Άκτον, αργότερα, συμμετείχε στο κίνημα #DeleteFacebook στην κορύφωση του σκανδάλου Cambridge Analytica.

Την ίδια εποχή οι Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ αποχώρησαν από τη Facebook, στην οποία είχαν πουλήσει πριν από 6 χρόνια τη δική τους εφαρμογή ανταλλαγής φωτογραφιών, το Instagram, επειδή κι αυτοί διαφώνησαν με τη στρατηγική του Ζούκερμπεργκ.

Ο Τζακ Ντόρσεϊ, συνιδρυτής του Twitter, είχε ήδη αποχωρήσει από την εταιρεία που αργότερα αγόρασε ο Έλον Μασκ προς 44 δισ. δολ. αφού προηγουμένως είχε ασκήσει σφοδρή κριτική για το πώς η εταιρεία διαχειριζόταν την εκλογική παραπληροφόρηση και την πίεση από ακτιβιστές επενδυτές.

Ανάλογα ηχηρή ήταν και η αποχώρηση του Στιβ Βόζνιακ, συνιδρυτή της Apple Inc, που έφυγε από αυτήν το 1985 επικαλούμενος θεμελιώδεις διαφορές απόψεων με τον Στιβ Τζομπς σχετικά με το Apple II.

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!