ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σε ποιόν είναι χρήσιμος ο Βαρουφάκης;

Ο Γιάνης Βαρουφάκης παίζει τα χαρτιά του με ιδιόμορφο τρόπο. Μια ανάσα πριν από τις εκλογές, θυμήθηκε ένα περυσινό του σχέδιο, για την περίπτωση που θα κλείσουν οι τράπεζες, ονόματι «Δήμητρα». Τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει στον ορίζοντα, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Ο Γιάνης διέγνωσε σωστά ότι μετά τα Τέμπη διευρύνθηκε το νεανικό αντισυστημικό ακροατήριο και είδε ότι στις δημοσκοπήσεις το κόμμα του, που θα δυσκολευόταν να μπει στη Βουλή, στρογγυλοκάθισε στο 4%.

Ενισχύει, λοιπόν, αυτή την τάση που του φέρνει οφέλη. Ο ίδιος και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Έρικ Εντμαντ, δεν αποκλείουν να κλείσουν οι τράπεζες. Αν συμβεί αυτό, σύμφωνα με το σχέδιο Βαρουφάκη, η Τράπεζα της Ελλάδας θα οδηγηθεί σε συντεταγμένη χρεοκοπία εντός δύο ωρών,  θα δημευθούν τα πιεστήρια των Εθνικών Λαχείων και  θα κυκλοφορήσουν υποχρεωτικά οι μονάδες «Δήμητρα». Όλα αυτά θυμίζουν μια νέα εκδοχή του σχεδίου Βαρουφάκη το 2015, αλλά κάποιοι από τους 17άρηδες και 18άρηδες, τα ακούνε για πρώτη φορά, γιατί τότε ήταν 9 και 10 ετών.

Μετά τις τράπεζες έπαιξε το χαρτί «Κασιδιάρης». Δεν πρέπει να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη, δήλωσε. «Το λέω με βαριά καρδιά. Θα ήθελα να μην υπάρχει το κόμμα Κασιδιάρη. Πρέπει να τους συντρίψουμε στις κάλπες, στους μαζικούς χώρους, σε όλες τις γωνιές της κοινωνίας, ειρηνικά, βεβαίως, αλλά πρέπει να εξαφανιστούν», πρόσθεσε.

Την Πρωτομαγιά, ξανοίχτηκε κι άλλο στο παιχνίδι του. Πρότεινε μια «πολύ απλή» αλλαγή και στο εταιρικό δίκαιο υπέρ των εργαζομένων σε επιχειρήσεις. Και τι συνέπειες θα έχει αυτό; «Πρώτον, καταργούνται τα χρηματιστήρια. Τι είναι το χρηματιστήριο ; Μια αγορά όπου αγοράζονται και πωλούνται μετοχές. Αν οι μετοχές είναι προσωποπαγείς και δεν αγοράζονται, ούτε πωλούνται, πάνε τα χρηματιστήρια! Άντε γεια! Καταργείται η αγορά χρήματος. Δεύτερον, καταργείται η αγορά εργασίας. Δεν υπάρχει πια αφεντικό και προλετάριος». 

 Έτσι, απλά τακτοποίησε τα οικονομικά ζητήματα της χώρας. Και ανάγκασε τον Αλ. Τσίπρα, που τον προσκαλούσε στην προοδευτική διακυβέρνηση να τον απαρνηθεί δις, ούτε συναντήθηκε μυστικά μαζί του ούτε ενστερνίζεται τα σχέδιά του. Γιατί ο Τσίπρας ξέρει καλύτερα από όλους, ότι ο Βαρουφάκης θα παίξει τα χαρτιά του όπως και όποτε θέλει εκείνος, τζογάροντας...   

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!