ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΚΤΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΣ

Οι δηλώσεις Μπλίνκεν στην Τουρκία και στην Ελλάδα για την ενέργεια:

Στην Τουρκία προχτές:

«Εάν ζητήματα, όπως οι θαλάσσιες διαφορές, μπορούν να επιλυθούν, υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες, ειδικά για την Τουρκία. Διότι η Τουρκία θα βρίσκεται στο επίκεντρο των ενεργειακών ροών στην περιοχή. Θα βρίσκεται στο κέντρο των ενεργειακών ροών στη Μεσόγειο και επίσης στο Αιγαίο, αλλά κυρίως στην ανατολική Μεσόγειο. Το να βρίσκεται στο κέντρο της ενεργειακής ροής από τη Βόρεια Αφρική προς την Ευρώπη θα είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για την Τουρκία. Τόσο για τον τουρκικό λαό, όσο και για τις τουρκικές εταιρείες και φυσικά για την Τουρκία. Αυτό είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας».

Στην Ελλάδα χτες:

«Κοιτάξτε, αυτό που μπορώ να πω γενικά είναι ότι υπάρχουν εξαιρετικές ευκαιρίες στον κλάδο της ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών αλλά και της διασύνδεσης της Βόρειας Αφρικής με την Ευρώπη και η Ελλάδα βρίσκεται στον πυρήνα, είναι κόμβος αυτής της προσπάθειας. Υπάρχουν διάφορα ενδεχόμενα εγχειρήματα που δείχνουν πολύ βιώσιμα και δυνατά και πιστεύω πως ήδη η Ελλάδα παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην περιφερειακή ενεργειακή διαφοροποίηση».

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!