ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΘΡΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ KREPORT

Οι θέσεις των φορέων για το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις

Κ. Μενουδάκος, Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: «Με το νομοσχέδιο θίγεται ο πυρήνας των ατομικών δικαιωμάτων, διότι δεν υπάρχει ανεξάρτητη εποπτική αρχή».

Χ. Ράμμος, Αρχή Προστασίας Απορρήτου των Επικοινωνιών: «Έλλειψη αιτιολογίας για τις παρακολουθήσεις», «εντελώς αδικαιολόγητη και μη εξηγήσιμη η επιβολή διαστήματος τριών χρόνων μετά την λήξη της παρακολούθησης για να εξεταστεί αν θα μπορεί να ενημερωθεί ο θιγόμενος»

 Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: Σε σημείωμά της επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο «δεν ανταποκρίνεται σε ουσιαστικά και κρίσιμα ζητήματα προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων. «Οι προωθούμενες ρυθμίσεις – αναφέρει - δεν σέβονται τη συνταγματική αρμοδιότητα της ΑΔΑΕ ως θεσμού εγγύησης θεμελιώδους δικαιώματος και πλήττεται η εμπιστοσύνη των διοικούμενων».

Δημήτρης Βερβεσός, Πρόεδρος των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι με το νομοσχέδιο, που στόχο έχει την επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος που προέκυψε με τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων. Με το νομοσχέδιο μας χωρίζει άβυσσος».             

Ελ. Κώνστα, γενική γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος: Θετικό βήμα της βελτιώσεις που έγιναν στο νομοσχέδιο, όμως «δεν μπορεί να εξαρτάται η αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος από μια απόφαση του διοικητή της ΕΥΠ».                                                             

Νικόλαος Χριστόπουλος, Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Υπεραμύνθηκε των νέων διατάξεων περί άρσης του απορρήτου και υποστήριξε ότι  «εκσυγχρονίζεται η όλη διαδικασία και διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις τήρησης της νομιμότητας».

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!