ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΘΡΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ KREPORT

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ

Όλος ο κόσμος εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, καθότι τα αποτελέσματά τους δεν αφορούν μόνο τις ίδιες τις ΗΠΑ αλλά επηρεάζουν τη ζωή σε όλο τον πλανήτη -εξ ου και το λεχθέν, ότι δίκαιο θα ήταν να ψηφίζουμε όλοι, από όλο τον πλανήτη, στις αμερικανικές εκλογές...

Το κεντρικό ερώτημα είναι αν οι ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν πλειοψηφία μόνο στη Βουλή (για να την πετύχουν έχουν ανάγκη να κερδίσουν 5 έδρες) ή και στη Γερουσία (χρειάζονται μόνο 1 έδρα) κι αν θα έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν τις αποφάσεις στην τελευταία (προς τούτο χρειάζονται 60 έδρες συνολικά, δεν θεωρείται πιθανό ότι θα τις συγκεντρώσουν ούτε οι μεν ούτε οι δε, ενώ ο πρόεδρος Μπάιντεν διατηρεί κρίσιμα βέτο). Τις πρώτες πρωινές ώρες οι Δημοκρατικοί προηγούνταν κατά μία έδρα στην Γερουσία (47-46) ενώ στη Βουλή οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδιζαν 4 έδρες που τις έχαναν οι Δημοκρατικοί, περισσότερα εδώ.

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!